PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
MOGLO BI POTRAJATI

Skandal u La Ligi preselio na sud: ‘Uništavate život bolesnom 18-godišnjaku samo zato što se češao po pazuhu!‘

‘Igrač Reala ima problem obrazovanja i drske stavove‘, poručuje ljutiti odvjetnik optuženog
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 20. lipanj 2023. 15:42

Slučaj Viniciusa Juniora, koji je pretrpio rasističke uvrede na Mestalli tijekom ogleda Valencije i Real Madrida u 35. kolu španjolske La Lige, u ponedjeljak je došao na dnevni red Španjolskog suda. Tri osobe optužene za rasističke uvrede (zločin iz mržnje) dale su svoj iskaz, a dvije priznale krivnju.

Reakcije na ročište nisu se dugo čekale. U programu Capital Radija iz Valencije, javio se Manuel Izquierdo, odvjetnik jednog od optuženika te iskazao ogorčenje zbog toga što njegov mladi klijent mora prolaziti sudsku dramu.

- Moj klijent optužen je za zločin iz mržnje samo zato što se češao po pazuhu. Ljut sam na Valenciju, zeznuli ste život 18-godišnjeg dječaka koji ima degenerativnu bolest i odlazi na selo liječiti se. Doživotno mu je zabranjen ulazak na stadion - poručio je Izquierdo, pa se osvrnuo na Viniciusa:

- On ima obrazovni problem i drske stavove, a to nije problem rasizma.

Sud planira sljedećeg utorka, 27. lipnja, saslušati napadača Real Madrida, kojem je ponuđeno da svoje svjedočenje ponudi putem videokonferencije. La Liga je kao dio privatne tužbe predstavila nekoliko snimki s Mestalle koje očito pojačavaju tezu o rasističkim uvredama prema Viniciusu i mogle bi produžiti istražni postupak.

Linker
18. svibanj 2024 19:47