Antonio Amaya
 David Ramos Getty Images (Na fotografiji: Antonio Amaya u duelu s Iniestom)
I NA KRAJU SU ISPALI

SKANDAL U ŠPANJOLSKOJ! DOKAZANO NAMJEŠTANJE ZAVRŠNICE U PRIMERI Dvojac uzeo 1,3 milijun eura za namještanje dvije zadnje utakmice

Bivši igrači Betisa Antonio Amaya i Xavi Torres idu u zatvor zbog namještanja dviju utakmica u Primeri u sezoni 2013/14.
Piše: HinaObjavljeno: 24. travanj 2020. 20:34

Pet bivših direktora španjolskog nogometnog prvoligaša Osasune i dva bivša igrača Betisa osuđeni su u petak na zatvorske kazne zbog niza optužbi za korupciju.

Najveću kaznu dobio je nekadašnji direktor Odasune Angel Vizcay koji je dobio osam godina i osam mjeseci kazne zbog netransparentnog trošenja novca, krivotvorenja računa i sportske korupcije. Usto će on i ostala četiri direktora morati vratiti klubu 2,340,000 eura.

Bivši igrači Betisa Antonio Amaya i kažnjeni su sa po godinom zatvora zbog umiješanosti u sportsku korupciju.

Denis Doyle/Getty Images
Denis Doyle Getty Images
Xavi Torres

Sud u Španjolskoj je dokazao kako su u sezoni 2013/14. direktori Osasune dogovorili isplatiti Amayi i Torresu po 650,000 eura kako bi pomogli Betisu svladati Valladolid u pretposljednjem kolu Primere, a zatim namjerno izgubiti od Osasune u posljednjem kolu kako bi sastav iz Pamplone zadržao prvoligaški status.

Betis, koji je i prije ta posljednja dva kola izgubio izglede za ostanak, svladao je Valladolid sa 4-3, a potom izgubio 1-2 od Osasune. Ipak, niti to nije bilo dovoljno Osasuni da ostane u ligi.

Linker
27. srpanj 2024 01:26