Mateo Kovačić je već igrao u Španjolskoj, hoće li i Borna Sosa?

 DMITRIY GOLUBOVICH Anadolu Agency Via Afp
PRATE GA VEĆ DUŽE VRIJEME

Sky Sport najavio senzacionalan transfer: Barcelona na ljeto dovodi hrvatskog reprezentativca?!

Ako bi se ovaj transfer ostvario, postao bi peti Hrvat koji je nosio dres katalonskog velikana
Piše: SNObjavljeno: 11. travanj 2022. 22:00

Borna Sosa bi mogao sljedeće godine igrati u Barceloni! Ovu senzacionalnu informaciju donio je njemački Sky Sport.

Nijemci tako tvrde kako su predstavnici katalonskog kluba u subotu bili u Stuttgartu kako bi gledali Sosu na utakmici protiv Borussije iz Dortmunda. Tu je utakmicu Stuttgart izgubio (0:2), ali Sosa je bio dobar, jedan od najboljih igrača svoje momčadi. Prema Sofa Scoreu dobio je ocjenu 7,2 što je bila druga najbolja ocjena nekog igrača Stuttgarta.

Barcelona se za Sosu, navodno, zanima duže vremena i vide ga kao jednog od glavnih kandidata da zamijeni Jordija Albu koji ima 33 godine. Na poziciji lijevog beka se, doduše, kao potencijalno pojačanje Katalonaca duže vremena spominje Jose Gaya iz Valencije, ali 'Šišmiši' ne žele Barceloni prodati svojeg kapetana pa su se na Camp Nou izgleda odlučili na druga imena.

Sosa se idealno uklapa u ofenzivni stil igre kojeg voli Xavi. Hrvatski reprezentativac ove je sezone upisao 2 gola i 8 asistencija u 25 nastupa za Stuttgart, a lani je imao 10 asistencija u 28 utakmica. Dodatna stvar koja veseli Barcelonu je činjenica kako Sosa u svojem ugovoru ima izlaznu klauzulu od 25 milijuna eura što je iznos kojeg su Katalonci voljni za njega platiti. Sky Sports ističe kako postojanje te klauzule do sada nije bilo poznato, ali da je ona definitivno tu.

Ako bi Sosa uistinu došao u Barcelonu, bio bi peti Hrvat koji je igrao u redovima katalonskog velikana. Onih 310 utakmica, koliko je za Barcu odigrao Ivan Rakitić, će biti teško bilo kome u budućnosti stići, a još su u redovima španjolskog velikana bili Robert Prosinečki (26 utakmica), Goran Vučević (5 utakmica) i Alen Halilović (1 utakmica).

Linker
14. travanj 2024 18:19