TOM DUBRAVEC Cropix
OTKRIVAMO DETALJE

SN ekskluzivno doznaju: Luka Modrić s legendom Hajduka razgovarao o bombastičnom transferu!

Svjedoci tvrde, rastali su se vrlo srdačno. Rasplet čitave situacije očekuje se vrlo brzo
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. ožujak 2023. 22:00

Nikakva tajna nije da je Luka Modrić (37) najveća meta Al Nassra, još nakon što je u siječnju tamo stigao Cristiano Ronaldo. Svi svjetski mediji već su pisali o tome da Saudijci hrvatskom maestru nude basnoslovni ugovor, ali Modrić tu ponudu nije prihvatio. Međutim, da Al Nassr ne odustaje svjedoči susret koji se dogodio u splitskom hotelu Le Méridien Lav, u kojem su hrvatski reprezentativci odsjeli pripremajući se za subotnju utakmicu s Walesom.

Dakle, tamo se zbio sastanak Luke Modrića i Gorana Vučevića, hrvatskog stručnjaka koji je već godinu i pol dana sportski direktor Al Nassra. Modrić i Vučević dugo su i nasamo razgovarali, a jasno je koja je tema dominirala. Vučević je očito došao u Split sa zadatkom da još jednom pokuša Luku Modrića uvjeriti da prihvati poziv iz Saudijske Arabije. I nema sumnje da Saudijci imaju jake adute, jer inače bi već digli ruke od Modrića.

Luka Modrić još uvijek nije potpisao novi ugovor s Real Madridom. Nije to neka posebna novost, jer tako je već unazad dvije, tri godine. Real stalno čeka do zadnjeg trenutka tražeći potvrdu da će Modrić i sljedeće sezone biti dovoljno dobar da nosi igru Real Madrida, a Luka od toga ne pravi problem.

Planiraju postati velesila

- Real će uvijek biti moj prvi izbor, a prihvatit ću svaku odluku koju god klub donese i kad god je donese - znao je reći Modrić.

Za to vrijeme Modrić se suočava s velikim amplitudama u klubu, kad je u pitanju odluka treba li ostati ili ne. Kad odigra utakmice kao protiv Liverpoola onda se španjolski mediji utrkuju u prozivanju kluba - što više čekate, zašto Modrić nije potpisao ugovor za novu sezonu? S druge strane, kada Real izgubi na Camp Nou i dođe na minus 12 bodova zaostatka za Barcelonom, isti ti mediji zazivaju da je doista već stigao trenutak za Modrićev odlazak, odnosno za kraj njegove ere u Real Madridu.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Paralelno je otvoreno i pitanje statusa Carla Ancelottija, koji naglašeno - iz sasvim razumljivih razloga - obožava Luku Modrića, te ga još uvijek vidi kao krucijalnog igrača u najvažnijim Realovim utakmicama. Ancelotti bi Luki odmah dao ugovor i za sljedeću sezonu. Međutim, sve je izvjesnije da bi Ancelotti na kraju sezone trebao odstupiti s klupe - spominje se da bi trebao preuzeti izborničko mjesto u Brazilu - a čini se da Real Madrid nije definirao pitanje trenera u novoj sezoni. Pa dijelom i zbog toga klub još nije odlučio što će s Modrićem.

Luka neupitno u svojim željama daje startnu poziciju Realu, ali samo dok god ga Real vidi kao važnog igrača momčadi. Luku ne zanima status igrača koji bi povremeno igrao, nego status igrača koji će igrati u najvažnijim utakmicama. Napokon, Luka je u utakmicama s Liverpoolom igrao fantastično, a i protiv Barcelone je realno bio najbolji Realov veznjak na terenu, koliko god neki isticali da nije bio na svojoj razini.

image

Goran Vučević

VOJKO BASIC/CROPIX Cropix

Novi sastanak s Vučevićem, odnosno s Al Nassrom, jasno ukazuje da Modrić nije nezainteresiran za odlazak u Saudijsku Arabiju. Zna dobro da je tamo s dolaskom Cristiana Ronalda pokrenuta nogometna lavina, koja bi u mnogome mogla promijeniti nogometnu kartu svijeta. Država je ta koja je izabrala nogomet kao glavnu marketinšku granu za snaženje imena i utjecaja Saudijske Arabije u svijetu, ali i za privlačenje turista, jer Saudijska Arabija se jako otvara i želi turistički u što je moguće kraćem roku "progutati" Dubai, ili Dohu, koja je sa Svjetskim prvenstvom turistički eksplodirala.

U Arabiji će u novoj sezoni svaka momčad moći imati osam stranaca startera, a država je ta koja će svakom klubu subvencionirati plaćanje klasnih igrača. Al Nassr je najmoćniji klub složio plan po kojem bi u kratkom roku trebao sazidati momčad "Galácticosa Bliskog istoka".

Efekt dolaska Cristiana Ronalda poprimio je neslućene razmjere, stadioni su krcati, a strani mediji i stotine televizija prepuni prijenosa utakmica ili barem najzanimljivijih dijelova utakmica iz tamošnje lige. Država je u euforiji, prepoznala je nevjerojatne koristi koje nogomet može donijeti.

Efekt Ronaldo

A Goran Vučević i njegovi suradnici dobili su od svih vlasnika zadatak da Al Nassr pretvore u svojevrsni Real Madrid, a bolja osovina za ostvarenje takvog plana od tandema Ronaldo - Modrić jednostavno ne postoji.

Ronaldo i Modrić godinama su dijelili svlačionicu u Madridu, te su bili iznimno bliski. Iz dosta smo izvora mogli čuti ili pročitati kako je Ronaldo najviše cijenio Modrića, jer mu se sviđao i kao igrač koji je predvodio igru u kojoj je Ronaldo zabijao kao na traci, a onda i kao profesionalac, ali i kao čovjek. Ne treba dvojiti da je Ronaldo taj koji dodatno pritišće čelnike Al Nassra da mu prije svih dovedu Luku Modrića.

image
FAYEZ NURELDINE Afp

Ronaldo je fenomen po pitanju profesionalizma, a slične manire ima i Luka Modrić. K tome, Modrić je sinonim za svjetsku klasu koja je osvojila Zlatnu loptu, a cijelu je karijeru igrao prije svega za dobrobit i u službi momčadi. To dobro zna Ronaldo, ali i Vučević, kao i ostali ljudi koji u Al Nassru odlučuju o pojačanjima. Modrić je jedan od najomiljenijih svjetskih igrača, kojem tribine skandiraju gdje god se pojavi, bilo u dresu Vatrenih, bilo u onom Real Madrida.

Luku Modrića nemoguće je zamisliti u bilo kojem europskom klubu osim u Realu. MLS ga također jako želi, ali MLS ipak ne može parirati financijskim uvjetima koje nude Saudijci, a i u MLS-u se ne može složiti momčad kakvu Al Nassr priprema za ljeto. Saudijci žele stvoriti ligu koja će biti konkurentna Ligama petice. S tandemom Ronaldo - Modrić kao predvodnicima.

Vučević i Modrić su se - kažu nam svjedoci - rastali vrlo srdačno. Hoće li u novoj sezoni zajedno biti dio Al Nassra znat će se najkasnije do konca travnja. Real ima prioritet, ali Real mora odlučiti vidi li Modrića i u novoj sezoni kao jednog od stožernih igrača momčadi. U slučaju negativnog odgovora akcije Al Nassra drastično bi narasle.

Da vam je netko u studenom rekao da će Cristiano Ronaldo u siječnju potpisati za Al Nassr vjerojatno biste u sekundi rekli da nema teorije. Sličan primjer mogao bi biti i Luka Modrić. Arabijci imaju megalomanske planove i još veće novce. Ustvari, imaju sve da svoj naum u velikoj mjeri pretvore u djelo. Ronaldo je na koncu rekao "da", hoće li to uskoro napraviti i Luka Modrić?

Što bi mogući odlazak Luke Modrića u Al Nassr značio za Vatrene?

Kada je Cristiano Ronaldo otišao u Arabiju mnogi su pomislili da je to kraj njegove reprezentativne karijere u Portugalu. Međutim, Ronaldo je upravo na pripremama s Portugalom i čeka početak kvalifikacija za Euro 2024. Posve je jasno da Ronaldo želi igrati na Euru, premda mu je 38 godina. I ne dogodi li se nešto jako nepredviđeno, gledat ćemo ga u Njemačkoj.

Modrić je nešto mlađi od Ronalda, a realno je igrački svakako bliže svojim najboljim danima nego što je to slavni Portugalac. Luka će u subotu igrati protiv Walesa, u utorak protiv Turske, a igrat će i finale Lige nacija u lipnju. Nakon toga će odlučiti želi li još igrati za Vatrnee ili ne.

Nije li logično razmišljati kako bi s odlaskom u Al Nassr bilo sasvim realno očekivati da igra do kraja kvalifikacija i da ga gledamo na Euru sljedeće godine. Saudijska liga raste, ali nisu to ni izbliza zahtjevi kakve donosi igranje u LaLigi i Ligi prvaka. Modrić bi tako na reprezentativne akcije praktički dolazio svježiji nego kad stiže iz Madrida. Ronaldo bi ga mogao samo dodatno motivirati u tom pogledu...

Linker
23. travanj 2024 02:35