ALBERTO PIZZOLI Afp
PALA JE ODLUKA

Šok u svijetu nogometa, Španjolci odlučili: Jedan od najkontroverznijih sudaca današnjice neće suditi iduću sezonu

Zanimljivo je da ovakva odluka dolazi usred velikih potresa u Španjolskoj kada je u pitanju suđenje
Piše: SNObjavljeno: 25. travanj 2023. 09:38

Iznenađujuće vijesti stižu nam iz Španjolske gdje je tamošnja sudačka organizacija, točnije predsjednik Tehničkog odbora sudaca (CTA) i bivši sudac, Luis Medina Cantalejo otkrio kako Antonio Mateu Lahoz i Carlos Del Cerro Grande iduće sezone neće suditi u ligaškim utakmicama.

Ostaje opcija da dvojac nastavi obnašati funkciju VAR sudaca, ali to se barem u Lahozovom slučaju neće dogoditi. Za njega se govori kako bi mogao slijediti put pojedinih nogometaša te otići put Saudijske Arabije gdje bi sasvim sigurno bio dobro plaćen za svoj posao.

Zanimljivo je da ovakva odluka dolazi usred velikih potresa u Španjolskoj kada je u pitanju suđenje (Barcin slučaj Negreira), ali još uvijek se ne zna da li skidanje ranije spomenutog dvojca ima veze s nekim nečasim radnjama ili su jednostavno pronašli druge angažmane.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

Antonio Mateu Lahoz sudio je više od 280 utakmica u La ligi, ima ogromno iskustvo i sa svjetskih prvenstava, a upravo s posljednjeg u Kataru dospio je u centar pažnje nakon što je u susretu četvrtfinala između Argentine i Nizozemske pokazao rekordan broj žutih kartona na jednoj utakmici. Općenito je uvijek bio jedan od sudaca koji je pozornost privlačio zbog svojeg osebujnog stila suđenja, ali i redovite spremnosti na razgovor s nogometašima.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Prošlog je ljeta u razgovoru za ‘El Larguero‘ izjavio kako ima želju suditi i iduću sezonu u La ligi, ali isključivo na terenu, a ne u VAR sobi. Izgleda da mu se ta želja ipak u konačnici neće ispuniti. S druge strane Carlos Del Cerro Grande sudio je 231 utakmicu u La ligi, i također je prikupio i veliko međunarodno iskustvo, kao i kolega Lahoz, ali odluka CTA-a se neće mijenjati.

Takva je odluka izazvala velike polemike u španjolskom nogometu, obzirom da se radi o dvojici uglednih sudaca na europskoj razini.

Linker
02. svibanj 2024 01:56