Robert Lewandowski

 KENZO TRIBOUILLARD Afp
PODIGAO JE PRAŠINU

Šok za Barcelonu! Čelni čovjek La Lige otvoreno poručio: ‘Oni ne mogu potpisati Lewandowskog, evo i zašto‘

Posljednja izjava čelnog čovjeka La Lige Javiera Tebasa nikako nije sjela navijačima Barcelone
Piše: SNObjavljeno: 10. lipanj 2022. 11:47

Nije tajna da katalonski velikan želi dovesti Roberta Lewandowskog ovoga ljeta, a i sam poljski napadač Bayerna javno je rekao kako želi napustiti München i prijeći na Camp Nou. Ali, u cijeloj priči postoji jedan problem. Naime, Tebas tvrdi da si Barcelona s obzirom na financijske poteškoće ne može priuštiti Lewandowskog. Barem tako misli.

"U Barceloni znaju što moraju napraviti. Znaju dobro kakva su ekonomska pravila na snazi u ligi i kakva je njihova financijska situacija. Pravila su to da bi se izbjegli veći ekonomski problemi. Ja ne znam hoće li oni prodati De Jonga, Pedrija ili Pepita Pereza. Oni znaju što moraju napraviti, a to je povećanje prihoda. Barcelona je posljednjih godina imala puno akumuliranih poreznih gubitaka koji su se mogli izbjeći da su punili svoju smočnicu. Kao što je to napravio Real. A Barcelona ju je praznila. Danas zato ne mogu potpisati Lewandowskog", rekao je Tebas.

image

Javier Tebas

PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Ovakvi se komentari nikako nisu svidjeli Barceloninom predsjedniku Joanu Laporti.

"Volio bih kada bi se suzdržao takvih komentara da Barcelona može ili ne može potpisati igrača jer to očito šteti klupskim interesima. Ne znam daje li on te komentare dobrovoljno ili nedodbrovoljno, ali ako ih daje dobrovoljno, to je jasan znak da želi naštetiti klupskim interesima", rekao je Laporta, kojeg je ubrzo nakon komentara, prema tvrdnjama Mundo Deportiva, kontaktirao Pini Zahavi, agent Roberta Lewandowskog.

image

Joan Laporta

DAVID ZORRAKINO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA David Zorrakino/Zuma Press/Profimedia

Laporta je navodno smirio Zahavija i uvjerio ga da nema razloga za brigu zbog Tebasovih komentara. A s druge strane, činjenica je da Barcelona dosad nije bila u mogućnosti službeno registrirati dvojicu novih igrača koji dolaze bez odštete Francka Kessiea i Andreasa Christensena, te ih čeka isti problem ako se odluče dovesti Lewandowskog.

Barcelona svakako mora prodavati igrače kako bi mogla registrirati nova pojačanja. Ostaje za vidjeti kako će se situacija razvijati...

Linker
19. travanj 2024 13:40