Fabijan Buntić odlično brani u Portugalu

 JOSé CARMO/-/PROFIMEDIA José Carmo/-/profimedia
VATRENI VIKEND

Sosa najbolji Hrvat ovog vikenda, ali opet je briljirao 25-godišnji vratar - iznenadio odbačeni Dinamovac

Donosimo pregled učinka hrvatskih nogometaša u 10 najjačih europskih liga ovog vikenda
Piše: SNObjavljeno: 20. veljača 2023. 20:48

Borna Sosa je obilježio ovo kolo što se tiče Hrvata u 10 najjačih europskih nogometnih liga. Sosa je postigao sjajan gol za Stuttgart u pobjedi nad Kölnom te zadobio epitet najboljeg igrača utakmice, a od Sofascore je dobio ocjenu 8,3, najveću među svim Hrvatima koji igraju u 10 najjačih europskih liga.

Lijevi bek Stuttgarta je po Sofascoreu izabran i u idealnu momčad 21. kola Bundeslige, a osim njega među tih 11 se nalaze još dva Vatrena - Joško Gvardiol i Kristijan Jakić. Sva trojica su i među 10 najboljih Hrvata ovog kola.

Što se ostalih liga tiče, još jednom je briljirao Fabijan Buntić, 25-godišnji vratar portugalske Vizele. On je primio jedan gol na gostovanju kod Gil Vicentea (1:1), ali je imao 5 obrana, među kojima je bila i obrana jedanaesterca kojeg je zaustavio u 49. minuti. To je bilo dovoljno za epitet igrača i ocjenu od 7,9. Podsjetimo kako je Buntić prošlog tjedna bio najbolje ocijenjeni Hrvat, a sada je na drugom mjestu. Uz njega jedini samo je Kristijan Bistrović ponovio izbor iz prošlog tjedna. Veznjak Fortune Sittard je prošlog tjedna bio drugi na ovoj listi, sada je deseti.

image

Najbolji Hrvati u 10 najjačih liga

SOFASCORE

Prije njega su se smjestili reprezentativci poput spomenutih Gvardiola i Jakića, ali i Luke Sučića te Borne Barišića, a na listi su i neki nogometaši koji nisu ni blizu reprezentaciji. To se ne može reći za Nikolu Mora koji je već bio među Dalićevim izabranicima i nada se povratku u to društvo. On je asistirao za pobjednički gol Bologne u gostima kod Sampdorije te svojom ocjenom došao na 3. mjesto ove liste. No, Marijana Čabraju i Mateja Rodina možemo svrstati u društvo manje poznatih Hrvata. Čabraja, koji se nije uspio nametnuti u Dinamu, igra za škotski Hibernian koji je s 2:0 pobijedio Kilmarnock dok je Rodin s belgijskim Oostendeom odigrao 0:0 protiv Charleroi.

U našem pregledu donosimo učinak hrvatskih nogometaša u ‘ligama petice‘ te nizozemskoj, portugalskoj, belgijskoj, škotskoj i austrijskoj ligi. Tih 10 liga je trenutno, po UEFA-i, 10 najjačih europskih liga.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što je Ivan Leko želio poručiti s izjavom kako nije u Hajduk došao kako bi trenirao juniore? U kakvom stanju splitski klub dočekuje najveći hrvatski derbi protiv Dinama? Je li se u redovima Modrih jedan igrač napokon stabilizirao? Kako je Istra 1961 došla do četvrtog mjesta u prvenstvu i je li to dokaz kako je projekt s Alavesom uspio? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom:

Linker
02. svibanj 2024 23:33