GUILLERMO MARTINEZ Nurphoto Via Afp
VELIKA NAJAVA

Španjolci doznaju: Lewandowski ‘izdao‘ Danija Olma, bivši dinamovac zbog ozljede ispada žrtva?

Poljski napadač ima sjajan odnos sa zvijezdom u usponu još iz perioda u minhenskom Bayernu
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2024. 07:03

Robert Lewandowski još je jednom čelnicima Barcelone preporučio nogometaša s kojim je u bliskim odnosima, kao što je to učinio prije nekoliko tjedana s Wojciechom Szcesnyjem. Predsjednik Joan Laporta i sportski direktor Deco poslušali su savjet svoje zvijezde i angažirali poljskog vratara koji je doveden umjesto ozlijeđenog Marc-Andréa ter Stegena. Njemački vratar izbivat će do kraja sezone nakon što je slomio tetivu patele koljena. Ali prava žrtva zapravo je bio Iñaki Peña, 25-godišnja rezerva koja nakon mnogo godina čekanja nije dočekala svoju šansu među vratnicama.

U ovoj novoj situaciji veliki gubitnik mogao bi biti Dani Olmo koji je započeo sezonu u velikom stilu i spektakularnoj formi, postigavši ​​tri gola u svoja prva tri susreta.

image

Jamal Musiala i Robert Lewandowski

JVORGEN FROMME Dpa Picture-alliance Via Afp

Nažalost, pretrpio je ozljedu zbog koje je bio odsutan s terena gotovo mjesec dana, premda se očekuje da bi mogao biti spreman za sljedeće kolo La Lige protiv Seville. Lewandowski, pak, nije dvojio ni trenutka kad se Olmo ozlijedio te je Laporti i Decu odmah preporučio 21-godišnjeg Jamala Musialu, zvijezdu u usponu, s kojim održava odličan odnos otkako su dijelili svlačionicu u minhenskom Bayernu. Bio mu je jedan od najboljih partnera u napadu, odlično su se razumjeli, zbog čega bi mu bilo drago da mu ponovno bude suigrač, ali ovaj put u dresu Barçe.

Iskoristivši činjenicu da Musiali ugovor istječe 2026. godine i da ga nema namjeru produžiti, engleski napadač može napustiti Allianz Arenu za razumnu svotu, a navodno bi Hansi Flick također vrlo blagonaklono gledao na ovaj transfer.

Ne može se osporiti da bi Musiala bio galaktičko pojačanje za Barçu, te da bi jako oduševio navijače, međutim ne bi svi bili zadovoljni takvim ishodom. Bivši dinamovac Dani Olmo mogao bi stoga izgubiti mjesto u početnoj postavi, dakle ispao bi žrtva kao i Iñaki Peña, a Lewandowski bi opet bio upleten u bolnu izdaju, kako piše katalonski El Nacional.

Linker
12. listopad 2024 14:11