JAVIER SORIANO Afp
MEDIJI O MAESTRU

Španjolci impresionirani Modrićevim zaštitnim znakom: ‘Ima 39 godina, a i dalje je besprijekoran‘

Hrvatski nogometaš odigrao je dobru utakmicu u madridskom gradskom derbiju
Piše: SNObjavljeno: 30. rujan 2024. 07:52

Luka Modrić je još jednom bio jedan od najboljih igrača Reala, ovaj put u madridskom derbiju protiv Atlética (1:1). Carlo Ancelotti je pronašao mjesto za Modrića u početnoj postavi svoje momčadi, a on mu se odužio odličnom igrom što naglašavaju i španjolski mediji.

Marca je Modrića tako ocijenila s ‘osmicom‘, a tu je ocjenu osim njega dobio još samo Federico Valverde. ‘Hrvat je odigrao sjajnu utakmicu, puno je pomogao Tchouaméniju i bio odlučujući faktor na sredini terena u drugom poluvremenu. Njegova besprijekorna dodavanja vanjskim dijelom noge i dalje oduševljavaju u dobi od 39 godina. Opet smo vidjeli njegovu nevjerojatnu preciznost, odnosno 100% točnih dodavanja‘, piše Marca.

image
OSCAR DEL POZO Afp

Madridski As ističe kako je Modrićeva igra rasla kako je utakmica odmicala. ‘Mučio se s pronalaskom ritma u prvom poluvremenu, dok su svi fizički bili u punoj snazi, ali je dobio zamah kako su minute prolazile i poboljšao distribuciju lopti kod Reala. Bio je ključan kod prekida, iz kojih je proizašao Militaov gol za 0:1. Još uvijek je u dobroj formi, a imao je besprijekornu statistiku: 58 uspješnih dodavanja od 58 pokušaja‘, piše As.

Mundo Deportivo je skromniji u opisnim ocjenama. ‘Radio je teško u sredini terena dok je imao snage‘, napisali su oni o Modriću, a dodajmo kako je Hrvat od Sofascore dobio ocjenu 7,1.

Linker
30. rujan 2024 11:25