GABRIEL BOUYS Afp
KRAJ JEDNE ERE

Španjolci lansirali bombu! Legenda napušta Madrid nakon 11 dugih godina, već je sve obavijestio u klubu

Popularni Cholito na klupi je proveo 11 godina i u tom je periodu s Atleticom osvajao brojne naslove
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 10. siječanj 2023. 09:24

Jutro je krenulo nagađanjima oko budućnosti portugalskog nogometaša i igrača Atletico Madrida Joao Felixa, a onda je španjolska El Chiringuita odjeknula još veću bombu - klub s Wanda Metropolitane bi nakon 11 godina mogao napustiti Diego Simeone!

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Dakle, različiti mediji pisali su kako će najskuplje pojačanje u povijesti Atletica za kojega je klub platio nevjerojatnih 127 milijuna eura, vjerojatno otići na šestomjesečnu posudbu, u ovom slučaju u Chelsea. S obzirom na klimav odnosa između Felixa i Simeonea, nagađalo se da bi taj odlazak uključivao opciju obaveze otkupa ugovora, međutim, stvari su sada dobile zaokret. Paco Garcia je izvijestio da je Cholito Simeone već obavijestio Atletico Madrid da želi otići na ljeto, godinu dana prije isteka ugovora. To bi omogućilo Felixu da se vrati u Atletico na ljeto i s novim trenerom pokuša ispisati nove stranice u klubu u koji je iz Benfice došao s 20 godina. Ipak, glavna vijest ovdje je očito da bi Simeone mogao napustiti klub nakon više od desetljeća. Madriđani su u to vrijeme postali sinonim za Simeonea, jer ih je Argentinac dignuo potpuno u nebesa.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Otkako je stigao u klub, Simeone je završavao među četiri najbolja u svakoj sezoni za kormilom, odvodeći ih do dva naslova državnog prvaka, dva finala Lige prvaka, Kupa kralja, dvije Europske lige, dva europska Superkupa i Španjolskog Superkupa. Vrijedno je prisjetiti se da je samo desetljeće prije dolaska Simeonea Atleti bio u drugoj ligi, a u najvišem rangu nije osvojio trofej od 1996. godine.

El Chiringuita prenosi kako postoji dio navijača koji smatraju kako je vrijeme Diega Simeonea prošlo, a najbolje je to dokazalo ispadanje iz svih europskih natjecanja ove sezone nakon što su završili kao posljednja momčad u skupini B Lige prvaka gdje su igrali s Portom, Bayer Leverkusenom i Club Bruggeom. Ipak, drugi su pak uživali u ratničkom stilu igre baziranom na čvrstoj obrani koju je Simeone postavio od dolaska u klub. Stoga je većina i dalje odmah iza Simeonea , a za mnoge on predstavlja lice i osobnost svega što je Atletico Madrid danas.

Linker
18. travanj 2024 18:46