Luka Modrić

 Sports Press Photo/Ddp Usa/Profimedia
VRIJEDNA POBJEDA

Španjolci: Modrić je dobio sudski spor, vratit će mu milijune, evo o kojoj je cifri riječ

Sud je zaključio da je Država ‘pretjerala‘ u svom tumačenju i odlučio u korist hrvatskog kapetana
Piše: SNObjavljeno: 17. siječanj 2024. 12:53

Luka Modrić dobio je pravnu bitku protiv porezne uprave Španjolske koja ga je teretila za neplaćanje poreza iz 2012. godine, javlja španjolski El Mundo.

Veznjak Reala i Hrvatske reprezentacije u spomenutoj godini od svog novog kluba ostvario je prihod od 1,6 milijuna eura. No sud je zaključio kako je Modrić te godine bio prijavljen u Ujedinjenom Kraljevstvu te nije imao obavezu plaćanja poreza u Španjolskoj.

Također, optužen je za uplate koje je Real Madrid vršio raznim hrvatskim agentima u iznosu od 1,5 milijuna, a koje treba smatrati "uplatom u naravi" koju je klub izvršio u ime igrača, povećavajući njegov radni povrat za taj iznos.

Modrić je tvrdio da oni nisu pružali usluge njemu nego klubu i stoga je odbio platiti porez na njih kako je isprva nametnula porezna uprava. Sud je zaključio da je Država "pretjerala" u svom tumačenju, ukinuvši mu naknadu koju je morao platiti nakon zaključka inspekcije te također pristupila poništenju izrečenih sankcija u iznosu od 900 000 eura.

Kapetan vatrenih tako će ukupno dobiti povrat od oko 2,7 milijuna eura te ukidanje kaznene sankcije koju je dosad plaćao španjolskim vlastima.

Linker
29. travanj 2024 19:19