Ivan Rakitić je još jednom zadivio Španjolce

 DAX IMAGES Nurphoto Via Afp
BOMBA O KOJOJ SE PRIČA

Španjolci ne prestaju s hvalospjevima na račun Ivana Rakitića: ‘Pokazao je da je još u elitnom rangu‘

Hrvatski veznjak oduševio je sve predivnim golom u derbiju s Atletico Madridom
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 19. prosinac 2021. 11:13

Bombetina Ivana Rakitića u rašlje Jana Oblaka s 25 metara u 7. minuti derbija španjolskog prvenstva između Seville i Atletico Madrida pred 33.241 gledateljem na Sanchez Pizjuanu jest top tema La Lige. Iako su aktualni prvaci izjednačili u 33. minuti preko Felipea, na kraju se radovala Sevilla zahvaljujući pogotku Ocamposa u 88. minuti. Time je domaćin stekao čak osam bodova viška (37-29) u odnosu na momčad Diega Simeonea, a naš bivši reprezentativac ne može se obraniti od hvalospjeva na račun igre. Taj ludi pogodak, piše Marca, podsjetio je da Raktić još uvijek spada u elitni rang nogometaša. Jednog od najboljih svjetskih vratara je ostavio u nevjerici, a i šok na Sanchez Pizjuanu je potrajao.

Raketin gol pogledajte OVDJE.

Rakitić je odigrao cijelu utakmicu, u Marci je dobio dvije zvjezdice kao još trojica suigrača (Ocampos, Kounde i Diego Carlos) na temelju ukupnog dojma pojačanog statistikom (imao je još dva ključna dodavanja, dvije oduzete lopte, dobio je šest od devet dvoboja, te dodao šest od osam točnih dugih lopti. Marca podsjeća da je 33-godišnji hrvatski nogometaš nakon što ga je Ronald Koeman otpisao iz Barcelone, mogao završiti u Atletico Madridu kao i Luis Suarez, no na kraju se vratio u Sevillu u kojoj je stekao kultni status od 2011. do 2014. godine. Rakitić je kao kapetan vodio Sevillu do osvajanja Europske lige 2014. godine kad je i izabran za najboljeg igrača finala u kojemu je svladana Benfica 4:2 nakon jedanaesteraca.

Idol Sanchez Pizjuana, dakle, ima puno razloga za zadovoljstvo. Inače, kad smo već spomenuli Suareza, urugvajski napadač je burno reagirao kad ga je Simeone u 57. minuti povukao s terena.

"Pelotudo de mierda, siempre igual", promrsio je Suarez dok ga je mijenjao Cunha.

Prijevod baš nije za svačije uši…

Linker
28. travanj 2024 16:53