Vinícius i suigrači

 GONGORA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
DODJELA ZA MJESEC DANA

Španjolci otkrili novog vlasnika Zlatne lopte: ‘Nije mu bilo lako dosegnuti vrh, ali svi putevi vode do zlata‘

Počast će mu, navodno, odati i Nike, njegov sponzor, koji će mu pripremiti zlatne kopačke
Piše: SNObjavljeno: 24. rujan 2024. 07:30

Za malo više od mjesec dana, 28. listopada u pariškom Théâtre du Châtelet, nogometni planet dobit će novog vlasnika Zlatne lopte. Nakon dugogodišnje dominacije Lionela Messija i Cristiana Ronalda, koju su uspjeli prekinuti samo Luka Modrić i Karim Benzema, prestižna nagrada zakoračit će u novu eru, s obzirom na to da su Argentinac i Portugalac daleko od nove titule.

Sudeći prema pisanju Marce, Ballon d‘Or trebao bi ponovno otići na madridsku adresu. Naime, kako piše španjolski medij, sve upućuje na to da će nagrada otići u ruke Viníciusa Júniora.

"Brazilac je u potpunosti zaslužio etiketu najveće zvijezde na ceremoniji u Parizu 28. listopada. Nije mu bilo lako dosegnuti vrh nogometnog svijeta", piše Marca.

Na naslovnici tiskanog izdanja, pak, stoji njegova fotografija i naslov: "Svi putevi vode do zlata". Imaju li Španjolci "dojavu" ili se, ipak, radi tek o nagađanju, znat ćemo za 34 dana.

U podnaslovu teksta, Španjolci navode da Viní već zna da ga čeka prestižna nagrada. Ujedno, na kraju teksta, navodi se da mu počast sprema odati i Nike, njegov sponzor, koji će mu pripremiti zlatne kopačke, a brazilski ofenzivac trebao bi biti središnja figura u njihovoj trgovini u centru Madrida, koja se ponovno otvara samo dva dana nakon dodjele Zlatne lopte.

Linker
24. rujan 2024 09:52