Kroos, Casemiro i Luka Modrić već godinama drže sredinu terena u Realu

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
JOŠ JEDAN...

Španjolci pišu o novom Modrićevom nasljedniku u Realu! Stiže tek idućeg ljeta, i to za paprenu cijenu

Tih je Modrićevih nasljednika bilo ‘koš i još‘ kroz prethodne, pa i ovu sezonu...
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 15. lipanj 2022. 10:23

Sagu o madridskom Realu i neuništivom Luki Modriću Englezi opisuju kao – neverending story. Činjenica da su ''kraljevski klub'' i kapetan hrvatske reprezentacije nedavno potpisali šesti ugovor o produžetku suradnje cijeloj priči daje gotovo nestvarnu dimenziju.

Svakog ljeta madridski klub dovede ponekog vrhunskog veznjaka, s titulom ''Modrićevog nasljednika''. Primjerice, prošle sezone na Santiago Bernabeu je stigao talentirani tinejdžer Eduardo Camavinga. Dečko je tijekom sezone sakupio 46 nastupa, predstavio se kao perspektiva kluba, ali za blisku budućnost, odnosno sezonu 2022/23. angažiran je ponovno Luka Modrić (kroz jednogodišnji ugovor).

Igrač koji se ovoga ljeta spominje kao ''ciljano pojačanje'' (još jedno) je francuski reprezentativac Aurélien Tchouaméni. Dakako, i njega kroničari Reala predstavljaju kao igrača koji bi jednog dana trebao zamijeniti 37-godišnjeg Modrića.

Ali, to nije sve. Izvori bliski ''kraljevskom klubu'' ističu kako menadžment Reala već ima plan i za prijelazni rok u ljeto 2023. Tada bi u fokusu Madriđana trebao biti Nicolo Barella. Njega portal Fichajes.com predstavlja kao ''dugoročno rješenje nakon Modrićevog odlaska''. No, transfer Barelle čak bi i za platežne mogućnosti Reala mogao biti veliki zalogaj. Ovaj 25-godišnji talijanski reprezentativac (Barellina se tržišna vrijednost kreće oko 70 milijuna eura) ugovorno je vezan uz Inter do ljeta 2026. i milanski će klub jamačno inzistirati na prigodnoj odšteti (oko 100-tinjak milijuna eura).

image

Nicolo Barella

LUIGI CANU Nurphoto Via Afp

Ukoliko se pokaže da je transfer Barelle za Real nemoguća misija, kao potencijalna alternativna rješenja spominju se i 22-godišnji Sandro Tonali (Milan) te 18-godišnji Englez Jude Bellingham (Borussia Dortmund). No, za tinejdžera koji je u Bundesligu stigao iz Birminghama (a vrijednost mu je već sada oko 80 milijuna eura) zainteresirani su i brojni engleski klubovi.

Dakle, madridski Real ima razrađen plan dovođenja ponajboljih centralnih veznih igrača godinu dana unaprijed. Mada, naravno, nije isključeno da se predsjednik kluba Florentino Perez i 38-godišnji Luka Modrić i dogodine nađu za istim stolom...

Linker
03. svibanj 2024 02:25