Carlo Ancelotti

 OSCAR DEL POZO Afp
TRENER REALA O LUKI

Španjolci prenose priču o Modrićevom povratku u Dinamo, Ancelotti poručio: ‘Svi žele jednu stvar‘

"Modrić će sam izabrati svoju budućnost", poručio je trener Real Madrida
Piše: SNObjavljeno: 24. veljača 2024. 13:21

Nakon što su španjolski mediji jutros prenijeli napise hrvatskih medija da bi se Luka Modrić ljetos mogao vratiti u Dinamo, a ranije se raspisali i o mogućnosti da postane dio Realovog stožera, bilo je jasno kakvo će pitanje dočekati Carla Ancelottija na press konferenciji.

Trener Real Madrida sjeo je pred novinare uoči nedjeljnog okršaja sa Sevillom (21.00) te se osvrnuo na budućnost 38-godišnjeg Hrvata kojem u lipnju ističe ugovor.

- Ne mislim dijeliti s medijima osobne razgovore koje sam vodio s njime. Ali znam da svi žele istu stvar, uključujući i Luku, a to je da bude fantastičan igrač. Modrić će sam izabrati svoju budućnost - bio je zagonetan Ancelotti.

image

Luka Modrić

Oscar J. Barroso/zuma Press/profimedia

Nedavno su Španjolci pisali o tome da je Talijan ponudio Modriću da nakon isteka ugovora postane dio njegovog stručnog stožera, za što Modrić navodno nije previše zagrijan. Ancelotti to također nije htio komentirati.

Predmet rasprave bio je i povratak Tonija Kroosa u njemačku reprezentaciju.

- Rekao mi je da se vraća. To neće utjecati na njegovu izvedbu ove sezone. Svi su usredotočeni na ovu sezonu. Budućnost se ne može znati. To neće utjecati na njegovu visoku izvedbu s Real Madridom. Savjet? Neću nikoga savjetovati, on nije moj sin, ja mogu savjetovati svog sina. On ima sav mentalni kapacitet da izabere što želi.

Pričalo se i o manjku minuta za mladog turskog talenta, Ardu Gülera.

- To što Arda Güler ne igra je pitanje konkurencije s ostalima. Ja biram 11 koji igraju i nekima je teško ući jer su izgubili puno vremena zbog ozljeda. On je jako mlad i mora biti strpljiv. Očito, tek sada ima razinu za početak utakmica.

Vinicius Jr. mogao bi se naći na novoj poziciji.

- Mislim da Vini može igrati u sredini. Ne kao centarfor, nego u paru napadača. Moram imati na umu da mu se sviđa izvana, vrlo je prilagodljiv, dosta je napredovao i ulazi u prave prostore. Želim ga staviti tamo gdje mu je najudobnije, to jest na lijevo krilo.

Linker
16. svibanj 2024 07:52