Luka Modrić i s 36 godina oduševljava na terenu

 PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Pressinphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
HRVAT OPET ODUŠEVIO

Španjolci se još jednom poklonili kralju Luki Modriću: ‘Igrao je bolje nego kad je osvojio Zlatnu loptu‘

Marca je najbolju ocjenu dala Karimu Benzemi, dok je Gareth Bale dobio ocjenu - nula!
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 01. svibanj 2022. 12:26

Do kraja prvenstva španjolske La Lige preostala su još četiri kola, ali subotnjom pobjedom Reala nad Espanyolom (4:0) prvak je i matematički definiran. ''Kraljevskom klubu'' ovo je 35. naslov prvaka, ali prvi od sezone 1989/90. koji je osvojen toliko prije kraja natjecanja...

"Puno nam znači da smo naslov uzeli toliko prije konca prvenstva. Imali smo nevjerojatnu sezonu i sada to želimo malo proslaviti. Svaki naslov u La Ligi je poseban. Protiv Espanyola smo odigrali sjajnu utakmicu i nadamo se da ćemo takvu igru ponoviti u srijedu", rekao je Luka Modrić za Real Madrid TV.

Slavlje nogometaša Reala bilo je kratko, ali intenzivno. Sada su sve ambicije Madriđana fokusirane na uzvratni susret s Manchester Cityjem, u polufinalu Lige prvaka. No, španjolski mediji iskoristili su Realovu proslavu naslova za rekapitulaciju sezone. Vodeći listovi – Marca i As, gotovo se podudaraju u procjeni najboljih pojedinaca ''kraljevskog kluba'' tijekom prvenstva.

Marca je maksimalnu ocjenu – 10, podarila Karimu Benzemi. Time su novinari najtiražnije španjolske tiskovine ponovno istaknuli francuskog napadača kao najvećeg favorita za Zlatnu loptu. Nakon utakmice protiv Espanyola u kojoj je Benzema participirao posljednjih pola sata španjolski mediji ističu jedan detalj. Gol Francuza u 81. minuti za 4-0 bio mu je 42. ove sezone. U 42 utakmice! Sugestivno, Benzema je glavni adut Reala u srijedu kada Madriđani na Santiago Bernabeuu, u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka love zaostatak iz prve utakmice (3-4) protiv Manchester Cityja.

Za doprinos u osvajanju 35. prvenstva Španjolske Marca je devetkom ocijenila četvoricu zaslužnika. To su Luka Modrić, Thibaut Courtois, Vinicius Junior, te trener Carlo Ancelotti. Istovremeno, nekoć najskuplji igrač u povijesti Reala, Velšanin Gareth Bale ocijenjen je – nulom!

Kapetan hrvatske reprezentacije, uz devetku je dobio i prigodne komplimente:

''Ovo je treća Modrićeva titula s Realom u La Ligi. Postao je ultimativni idol Madrida, primjer na terenu i van njega. Modrić je razuvjerio sve koji su očekivali njegov pad forme i kraj karijere. Svaka utakmica Reala bila je razlog za gledanje profesora Modrića koji je s 37 godina postigao da ljudi uživaju u nogometu.''

Impresivno! Španjolski je As u jednu riječ kondenzirao aktualnu sezonu Luke Modrića u La Ligi. Kroničari uglednog dnevnika impresiju su argumentirali i brojkama: 36 godina, 25 utakmica, 1.882 minute, 2 gola. Ocjena: maksimalna četiri pika!

Od svih Realovih igrača najvišu ocjenu za učinak tijekom sezone dobili su, uz Modrića, jedino još Karim Benzema i Vinicius Junior. Svoju su odluku novinari Asa i obrazložili: ''Modrić je odigrao sezonu na višoj razini od one kada je dobio Zlatnu loptu! On je poput vina, protijekom vremena sve je bolji. Uz Benzemu najzaslužniji je za Realov naslov prvaka. Dobar posao Modrić je odradio sa svojim privatnim trenerom Vlatkom Vučetićem i do umirovljenja će ostati u Madridu.''

Linker
26. travanj 2024 11:24