PAU BARRENA Afp
VELIKE PROMJENE U MADRIDU

Španjolci šokirali navijače kraljevskog kluba! Znači li ovo da Luka Modrić definitivno napušta Real?

Osim kapetana Vatrenih, bez ugovora bi mogli ostati još neki igrači u svlačionici na Bernabeuu.
Piše: Andro PolićObjavljeno: 29. rujan 2022. 12:34

U nešto manje od posljednjih godinu i pol dana, Florentino Pérez i Luka Modrić dva su puta sjedali za stol na kojem se nalazio novi ugovor za hrvatskog kapetana. Oba su ugovora bila na razdoblje od godinu dana, a kako je drugi od tih, ujedno i posljednji, ugovor potpisan u lipnju ove godine, izvjesno je kako će Real na ljeto ostati bez svoje „desetke“, ne sjednu li ponovno dva spomenuta aktera za isti stol.

Početkom rujna proslavio je 37. rođendan, a unatoč genijalnosti kojoj svjedočimo svaki put kada Luka ima loptu u svojim nogama, pozne godine karijere možda bi mogle biti „kamen spoticanja“ za treće produljenje ugovora, kako piše španjolski As. Nije Luka jedini predstavnik „srca momčadi“ koji se nalazi na popisu igrača čiji ugovor ističe po završetku sezone. Tu su još Karim Benzema i Toni Kroos, a Nijemac bi čak, prema pisanju španjolskih medija, na kraju sezone mogao razmisliti o završetku karijere.

Casemiro je otišao na Old Trafford u posljednjem prijelaznom roku, a na kraju tekuće sezone Madriđanima prijeti i potpuno osipanje famoznog veznog reda Modrić-Kroos-Casemiro. Modrić je oduševio sve hrvatske navijače svojom odlukom o ostanku u reprezentaciji i nakon svjetske smotre u Kataru, kako sada stvari stoje, plan je da se od reprezentacije, a moguće i od karijere, oprosti 2024. na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Stoga je izvjesno kako neće razmišljati o kraju karijere po završetku aktualne sezone i ako se dogodi rastanak s „kraljevskim klubom“, iako je i sam u više navrata naglašavao kako mu je želja završiti karijeru upravo na Bernabéuu. Transfermarkt mu trenutnu vrijednost procjenjuje na „mizernih“ deset milijuna eura, ali svima je jasno kako je Lukina vrijednost na terenu gotovo i neprocjenjiva. U slučaju odlaska, zainteresiranih neće nedostajati, a već se ranije spominjao interes „preko bare“. Upitno je koliko bi Modrić bio zainteresiran za takvu opciju gdje je, ruku na srce, nogomet ipak na nižoj razini negoli u Europi, a želja za ostankom u reprezentaciji pokazala je kako je Modrić i dalje gladan nogometnih uspjeha i novih pobjeda.

Realova politika koju Perez posljednjih godina prakticira, ne svodi se na oslanjanje na iskusne igrače, a Modrić je već dva puta produljivao ugovor u posljednje dvije sezone, stoga je upitno koliko bi Perez bio zagrijan za treći jednogodišnji mandat Modrića, koji će netom nakon početka iduće sezone napuniti 38 godina.

Linker
19. travanj 2024 23:33