GLYN KIRK Afp
DOSTA IM JE SVEGA

Španjolci traže uvođenje poluautomatske tehnologije zaleđa! ‘Tu se može stati na kraj ljudskoj pogrešci‘

‘Bilo je teško zaspati nakon utakmice. Sada se više ništa ne može učiniti, samo se nadam da se to neće dogoditi nekom drugom‘
Piše: HinaObjavljeno: 17. siječanj 2023. 18:58

Španjolski nogometni suci zatražili su uvođenje poluautomatske tehnologije zaleđa nakon pogreške VAR sobe tijekom ligaške utakmice između Cadiza i Elchea proteklog vikenda.

Elche je u 81. minuti susreta postigao izjednačujući pogodak za 1-1 iz akcije u kojoj je strijelac Ezequiel Ponce bio u zaleđu, međutim suci u VAR sobi Iglesias Villanueva i Diaz de Mera nisu reagirali. Točnije, nisu uočili nedozvoljenu poziciju igrača Elchea. Ponce se negdje oko sredine terena vratio iz zaleđa i dodao loptu unazad. Nakon toga je akcija krenula dalje, a Ponce je zaključio akciju pogotkom glavom za 1-1.

"Stati na kraj ljudskoj pogrešci nije moguće, ali je moguće u zaleđu ako se primijeni poluautomatski alat. Iz tog razloga, pozivamo La Ligu da implementira poluautomatsku tehnologiju zaleđa čime se izbjegava bilo kakva vrsta greške u donošenju odluka u vezi s ovom radnjom u igri," objavio je Tehnički odbor sudaca (CTA) najavivši kazne sucima za pogrešku.

Cadiz i Elche nalaze se u zoni ispadanja i sudačka pogreška u njihovom susretu ima veliki utjecaj u njihovoj borbi za prvoligaški spas.

Cadizov trener Sergio Gonzalez je otkrio kako se glavni sudac Carlos del Cerro nakon utakmice ispričao za grešku. Međutim, predsjednik kluba Manuel Vizcaino smatra kako isprika neće previše značiti njegovom klubu.

"Bilo je teško zaspati nakon utakmice. Sada se više ništa ne može učiniti, samo se nadam da se to neće dogoditi nekom drugom," naglasio je Vizcaino u razgovoru za Radio Marca.

Linker
16. travanj 2024 15:51