Joško Gvardiol

 JAN WOITAS Dpa Picture-alliance Via Afp
PROMJENA SREDINE?

Španjolci tvrde: Joško Gvardiol je odabrao - Vatreni želi samo jedan klub, ali postoji jedan veliki problem

Hrvatski branič bi na ljeto mogao napustiti Leipzig i otići u Španjolsku
Piše: SNObjavljeno: 07. veljača 2023. 10:06

Gdje će Joško Gvardiol nastaviti karijeru? Branič Vatrenih i nakon zimskog prijelaznog roka je, očekivano, ostao u Leipzigu, ali je izvjesno kako bi mogao promijeniti klub uoči sljedeće sezone. Odlični nastupi u njemačkom klubu, ali i na Svjetskom prvenstvu u Kataru od Gvardiola su napravili najtraženijeg mladog stopera današnjice.

Oko Vatrenog se već duže vremena spominje Chelsea koji bi i nakon ovogodišnje rekordne kupovine na ljeto trebao krenuti po nova pojačanja, ali sve češće se priča i o drugim klubovima, posebno o Realu.

Madridski klub je pokazao zanimanje za Gvardiola, a španjolski novinar Tomas Gonzalez, inače dobro upućen u događanja oko ‘Kraljevskog kluba‘ je donio informaciju kako je Gvardiol svojem menadžeru rekao kako mu je prelazak u Madrid prioritet. No, tu bi se mogao pojaviti veliki problem - odšteta.

Naime, Leipzig s Gvardiolom ima ugovor koji traje do 2027., a u kojem je uglavljen izlazna klauzula od 110 milijuna eura. Iz njemačkog kluba su već odavno jasno istaknuli kako neće pristati na niti jednu manju ponudu, a španjolski As tvrdi kako Real nema namjeru platiti taj iznos.

U posljednje tri sezone na Santiago Bernabeu su štedljivi po pitanju ulaznih transfera. Ukupno su u tom razdoblju potrošili sam 111 milijuna eura i to na odštete dva igrača - Aurelien Tchouaméni je došao za 80, a Eduardo Camavinga za 30 milijuna eura. Sada bi Real samo za jednog igrača trebao platiti taj iznos...

Linker
23. svibanj 2024 11:08