Luka Sučić i Luka Modrić

 DAISUKE NAKASHIMA/AFLO/PROFIMEDIA
VAŽNO JE ZVATI SE LUKA

Španjolci tvrde, Real Madrid ozbiljno prati senzaciju Vatrenih, s njim bi kompletirali ‘smjenu generacije‘

Ostvari li se taj transfer, krenuo bi koracima svog idola - Luke Modrića
Piše: SNObjavljeno: 08. listopad 2024. 09:08

Iako je Luka Modrić prije mjesec dana proslavio 39. rođendan, hrvatski maestro prkosi godinama i dalje igra bitnu ulogu u veznom redu Real Madrida. Ljetos je ponovno potpisao jednogodišnji nastavak suradnje s Kraljevskim klubom, čime će u ovoj sezoni ganjati nove rekorde i titule. Međutim, jasno je da se Madriđani polako pripremaju i na život poslije Modrića, ali i Tonija Kroosa, koji se oprostio na kraju prošle sezone.

Jedno od rješenja za budućnost potencijalno bi mogli pronaći u još jednom Luki, ovaj put - Sučiću. Naime, kako prenosi portal Real Madrid Confidencial, Florentino Pérez i društvo oko su bacili na 22-godišnjeg hrvatskog reprezentativca. Vatreni je prije dva mjeseca stigao u Real Sociedad iz RB Salzburga za deset milijuna eura, a prvijenac je upisao u sedmom nastupu za baskijski klub, prije dva dana protiv Atlético Madrida, kada je sjajno pogodio s više od 20 metara.

U tekstu se navodi da Real sve pozornije prati Sučića, koji postaje sve bitnija karika u momčadi, a Kraljevi traže igrača koji bi kompletirao smjenu generacije u veznom redu. No, Španjolci navode da je teško očekivati da će Sučić već idućeg ljeta napustiti San Sebastián, ali - isto tako - navode da vrijeme ide na madridsku stranu te da će ostatak njegove sezone biti mjerilo za to hoće li ostati na radaru europskog prvaka i hoće li, potencijalno, u narednim sezonama obući bijeli dres. Ostvari li taj transfer, krenuo bi koracima Luke Modrića, kojega je u više navrata istaknuo kao svog idola.

Sučić je s Real Sociedadom potpisao petogodišnji ugovor, do ljeta 2029., a Transfermarkt njegovu trenutačnu vrijednost procjenjuje na 15 milijuna eura.

Linker
08. listopad 2024 12:16