JAVIER SORIANO Afp
KRIZA U MADRIDU

Španjolci tvrde: U Realu više ne vjeruju Carlu Ancelottiju, sada ima jedan cilj, ne ostvari li ga onda je bivši

Trener kraljevskog kluba odlazi već idući tjedan ako ne osvoji Svjetsko klupsko prvenstvo
Piše: SNObjavljeno: 07. veljača 2023. 08:56

Real Madrid u 2023. ne djeluje baš uvjerljivo. Klub je upao u krizu, ni rezultati ni igra ne izgledaju dobro. Španjolski mediji pišu kako se treneru Carlu Ancelottiju trese stolica i da ako ne osvoji Svjetsko klupsko prvenstvo u Maroku odlazi iz kluba.

Barcelona je u novoj godini u La Ligi pobjegla Realu na osam bodova prednosti. U tom su razdoblju aktualni prvaci pobijedili samo u dvije od pet prvenstvenih utakmica. Od Barce su izgubili s 3:1 u finalu španjolskog Superkupa, a skoro su ispali i iz Kupa kralja gdje su uspjeli nadoknaditi i okrenuti vodstvo Villarreala od 2:0.

Sada slijede susreti s Liverpoolom u Ligi prvaka i nova borba s Barcom, a prvi izazov je klupsko SP. Real u polufinalu igra protiv egipatskog Al Ahlyja, a pobjedi li to ide na boljeg iz susreta brazilskog Flamenga i saudijskoj Al Hilala.

Iako je Real veliki favorit, Ancelottiju nedostaje pet igrača za te susrete. Ozlijeđeni su Thibaut Courtois, Eder Militao, Karim Benzema, Lucas Vasquez i Ferland Mendy koji su ostali u Madridu. Postoji nada da će se Courtois, Militao i Benzema vratiti do finala, no tamo se Real tek treba plasirati.

Španjolski mediji pišu kako je Ancelotti na tankom ledu još od Superkupa i teškog poraza od Barcelone. Vodstvo kluba navodno više nema povjerenja u trenera za kojeg ne vjeruju da može momčad probuditi i vratiti na pravi put. Svakim novim kiksom Talijan je bliže izlaznim vratima.

S druge strane, Ancelotti je ogorčen jer mu klub nije doveo nikoga u prijelaznom roku iako je ponavljao kako u posljednjih 11 utakmica igra s ekipom koja je desetkovana ozljedama i iscrpljena nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. Od kluba je tražio barem još jednog napadača, no nije ga dobio. Sada se u svim natjecanjima mora boriti sa 16 iscrpljenih igrača.

Linker
18. svibanj 2024 08:48