Rafael Nadal

 AARON FRANCIS Afp
SPORTSKA IKONA

Španjolci vide Nadala na čelu Real Madrida: ‘Ako se svi uvjeti poslože, pristao bih‘

"Ako me pitate bih li bio uzbuđen da postanem predsjednik Real Madrida, naravno, odgovor je da"
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. listopad 2024. 19:09

Rafael Nadal, vjerojatno najbolji španjolski sportaš svih vremena, objavio je odlazak u igračku mirovinu. Sjajni tenisač osvojio je 92 naslova u sjajnoj 20-godišnjoj profesionalnoj karijeri, među njima i 22 Grand Slama. U bogatoj kolekciji ima i olimpijska zlata u singlu i paru, četiri Davis Cupa...

Nakon što odradi oproštajne nastupe za Španjolsku u Davis Cupu te na gala turniru u saudijskom Rijadu, Rafa će se okrenuti novim izazovima. Novinari u Španjolskoj već su počeli spekulirati o tome što bi moglo uslijediti za španjolskog sportskog velikana nakon što se oprosti od reketa.

Nema dvojbe da će sad imati više vremena za svog sina Rafu, za golf i ribolov, za razvoj svoje teniske akademije u Manacoru, ali i za posjećivanje utakmica Real Madrida koje je kao njegov veliki navijač pratio iz kraljevske lože stadiona Santiago Bernabeu.

Tamo bi Nadal obično sjedio blizu predsjednika Florentina Pereza kojeg bi, tvrdi španjolski As, jednog dana mogao i naslijediti u ulozi prvog čovjeka kraljevskoga kluba.

Perezu je 77 godina i još se dobro drži, a klub niže uspjehe. Jasno je, međutim, da na toj poziciji neće ostati vječno, pa je As ponudio mogućnost da Nadal postane novi predsjednik Reala jednog dana, iako mu šira obitelj ima povijest navijanja za Barcelonu.

- Ako me pitate bih li bio uzbuđen da postanem predsjednik Real Madrida, naravno, odgovor je da. Bio bih sretan, ali to nije u mojim životnim planovima - rekao je Nadal još dok je aktivno igrao tenis.

image

Florentino Perez

Stephen Crawshaw/backgrid/backgrid Uk/profimedia

No, nije ni potpuno odbacio tu mogućnost.

- Ako me život stavi u takvu poziciju i ako se svi uvjeti poslože, tada bih. Veliki sam navijač Real Madrida - kazao je tada Nadal uz dodatak da nikad ne bi bio protukandidat aktualnom predsjedniku Perezu.

Neki od uvjeta za preuzimanje predsjedničke pozicije u Real Madridu su da morate biti Španjolac s najmanje 20 godina članstva u klubu. Osim toga, morate osobno iz vlastitih izvora u klub donijeti 15 posto godišnjeg proračuna, kroz investicije poslovnih partnera ili sponzora koje sami dogovarate.

U ovoj sezoni radi se o 141 milijunu eura, s obzirom na to da se Realov proračun kreće oko 940 milijuna eura. Kako je kao super-uspješan tenisač stekao mnoge kontakte u poslovnom svijetu, nema sumnje da bi Nadal mogao uspješno ispuniti i taj uvjet.

Tko zna, možda Rafa jednog dana doista naslijedi Pereza...

Linker
12. listopad 2024 20:18