Slavlje igrača Osasune

 CESAR MANSO Afp
‘VELIKA PREDSTAVA‘

Španjolci zbog Vatrenog slali e-mail u 00:34. Nije ga pokolebala ni anketa u kojoj nitko ne želi osvanuti

Koliko ga cijene pokazali su kad je trebalo odabrati trenera. Rekli su mu da zaokruži ime
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. rujan 2024. 10:16

Osasuna se pohvalila s Antom Budimirom, stalo joj je da ga se prati i u Hrvatskoj. Tako je ovaj novinar u noći sa subote na nedjelju u 00.34 dobio e-mail iz kluba u kojem naglašavaju njegovu izvrsnu igru i dva velika gola protiv Barcelone.

Real Madrid i Barcelona medijski caruju u Španjolskoj. Eter je njihov. Iz drugog plana se probija Atletico. Real i Barca su i svjetske top priče, pa zato klubovi tipa Osasune koriste ako imaju igrača kao što je Ante Budimir kako bi se njihovo ime češće čulo u državi poput Hrvatske.

Nedostaje mu 10 golova

"Antina sjajna izvedba dovela je Osasunu do pobjede 4:2 nad Barcelonom, prekinuvši njezin niz neporaženosti u La Ligi pred rasprodanim tribinama El Sadara. U svojoj 145. nastupu kao Rojillo (Mali crveni), hrvatski internacionalac osmi je put postigao dva gola na jednoj utakmici te postao drugi strijelac Osasune u Primeri Division sa 47, nedostaje mu deset golova da se izjednači sa Sabinom kao najboljim strijelcem u Primeri Division za klub.

image

Ante Budimir

Jose Breton/nurphoto/shutterstoc/shutterstock Editorial/profimedia

Budimir je otvorio rezultat u 18. minuti kad je glavom zakucao ubačaj veznjaka Bryana Zaragoze u petercu, a u 72. minuti izborio je jedanaesterac koji će kasnije pretvoriti u pobjedu", stoji među ostalim u e-mailu Osasune. Priložena je i njegova video izjava:

- Bilo je to velika predstava naše momčadi, bili smo rasopoloženi i odigrali sjajnu utakmicu. S loptom smo bilo vrlo vertikalni i konkretni, koristili smo svaku mogućnost da napravimo štetu Barceloni koja je težak protivnik. Lider La Lige, koji je zabio svim suparnicima. Zaista uživamo u pobjedi i postignutim golovima, naravno uživali smo igrati pred izvrsnim navijačima i na stadionu kao što je El Sadar. To nam je olakšalo da dobijemo utakmicu.

U naponu zrelosti

Budimir je proglašen igračem susreta, a ovog časa je točno na 50 golova u svim natjecanjima za Osasunu. U ligama Petice je zabio 66 pogodaka, od toga 60 u Španjolskoj, a šest u Italiji. Zacijelo bi mu sezonski rekord iz proteklog prvenstva (17) bio veći da se nije dogodila ozljeda rebra s Valencijom koja ga je u finišu odvojila od terena. Sam je zabio jedanaesterac koji je na njemu napravljen. Nije ga pokolebalo što je u spomenutom susretu s Valencijom toliko loše pucao kazneni udarac da je u nekim anketama proglašen za najgore izvedeni jedanaesterac u protekloj sezoni u Europi. Nastavio je tresti mreže, triput u tekućem prvenstvu.

image

Slavlje igrača Osasune

CESAR MANSO Afp

Sa 33 godine u naponu je igračke zrelosti, a koliko ga cijene i kakav status ima u Osasuni najbolje se vidjelo kad su birali trenera. Budimir je imao rijetku čast koja se malo gdje daje igraču. Pokazali su mu listu od 10 kandidata za nasljednika Jagobe Arrasatea i pitali - koga bi on izabrao. Zaokružio je ime Vicenta Morena jer ga je izvrsno znao, bio mu je trener u Mallorci. Zna se da je upravo Moreno izabran, a koliku je ulogu u tome imala Antina riječ možemo samo pretpostavljati. No, ostaje činjenica da su tražili njegovo mišljenje. Ovacijama je ispraćen s terena, ljubimac je navijača i kompletne zajednice u Pamploni, gdje ne ističu samo da je odličan nogometaš, nego i vrhunski čovjek.

Protiv Barcelone je već tresao mreže, ali ovo mu je prva pobjeda u 11. susretu. Imao je i jedan remi i devet poraza, a dao joj je četiri gola.

Linker
30. rujan 2024 11:25