REUTERS/Vincent West
SUPERNEDJELJA U PRIMERI

ŠPANJOLSKA JE NA NOGAMA Barcelona u Madridu traži konačni povratak na vrh i sanja kiks Reala: 'Ma kakav kraj Barcelone, to su gluposti!'

PRIMERA Danas se igraju dvije jako važne utakmice u borbi za vrh, Atletico - Barcelona i Villarreal - Real Madrid, Goran Vučević ističe
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 26. veljača 2017. 11:29

Veliku nedjelju španjolskog prvenstva otvaraju madridski Atletico i Barcelona od 16.15 na Calderonu, a zaključuju Villarreal i Real Madrid na Ceramici. Pobjedom Barcelone i porazom ili remijem Madriđana dobili bismo novog vodećeg na ljestvici, trijumfom Kraljevskog kluba, a padom Katalonaca razlika među njima povećala bi se na četiri boda. Pritom Real ima i susret manje odigran.

Jasno je da će današnji rezultati usmjeriti ligašku sezonu. Premda je tu i Sevilla, također u vrhu tablice, a tek je 24. kolo.

Goran Vučević negda je bio igrač Barcelone, a danas prati medije u Španjolskoj jer itekako ga zanima kakva je stvarna dijagnoza stanja u negdašnjem mu klubu.


All Goals & highlights HD - Barcelona 2-1... by 87taras

Mnogo toga u igri

- Puno je toga u igri. Dosta sam pratio što pišu Španjolci, pokušao sam doći do više informacija ne bi li mi nekako leglo što se u klubu zaista događa. Po meni, problemi Barcelone datiraju od ranije, a s obzirom na situaciju u kojoj jesu i posljednje rezultate, vidljivo je da tu nešto ne štima. Sada, koliko mediji rade te priče, a u kojoj mjeri je to istina, teško je dokučiti. Jer kad čitam izjave igrača ispada da sve štima, da nema nikakvih trzavica unutar momčadi prema treneru. Opet, novine non-stop pišu kako se traži novi trener, da s Luisom Enriqueom neće moći dalje, ali igrači to ne potvrđuju - kaže Vučević, koji drži da nećemo danas biti puno pametniji tko će postati prvak.

- Utakmica na Calderonu neće odlučiti prvenstvo, iako sigurno može Barci donijeti samopouzdanje ako pobijedi te da se taj potres, koji doduše nije velikih razmjera, stiša. Barcelona je često na Calderonu dobivala, bez obzira što je Atletico težak protivnik. No, taj stadion leži Kataloncima.

I nedavno je u Kupu slavila 2:1, pa potom doma jedva održala ulaz u finale, jer drugi dvoboj završio je 1:1. Sa sudačkim pogreškama i ljutnjom Crveno-bijelih.

- Problem je previše utakmica, pa kad momčad poput Barce uđe “lako ćemo“, s pola gasa, to se zna osvetiti. Međutim, dvoboji s Atleticom su tek nešto malo manje važni od El Clasica s Realom. To je susret za koji se ne mora posebno motivirati.

Pa eto prave prilike igračima da dokažu na terenu, kroz igru, da je sve u redu u svlačionici.

- Tako je. Ne sumnjam da će Barcelona odigrati jako kvalitetnu utakmicu, iako to ne mora značiti da će dobiti. Opet, prvenstva se osvajaju na malim susretima, za titulu ne smijete gubiti bodove gotovo nigdje. Najvažniji je kontinuitet, padova ima u svim ligama, tako i kad se radi o Barceloni. Ne mogu se složiti s pojedincima koji govore da je to krah i kraj Barcelone. To su gluposti.

Villarreal - Real Madrid? Nakon poraza na Mestalli može li se opet dogoditi Zidaneovoj momčadi da ne pobijedi?

- Može. Rekao sam nedavno da je jedan Espanyol u stanju svladati i Barcu i Real, a jasno da je to kadar i Villarreal. Eto, Valencia je opet sada izgubila od Alavesa. Liga je zahtjevna, teška, moguća su iznenađenja. Bit će do kraja još svega.

Dakle, kome dajete prednost?

- Barceloni u Madridu 60 posto šansi za pobjedu, a isto tako i Realu dajem veće izglede. Ali to je samo prognoza.

Kazali ste da neće susret na Calderonu odlučiti prvenstvo, ali ishodi će bitno utjecati na izgled vrha tablice.

Samo loš dan

- To je istina. Stvari će se početi kristalizirati, međutim to neće biti kraj svega. Što se tiče Real Madrida, rekao bih da je Valencia bila loš dan, jer kad se sjetimo kako su igrali protiv Napolija u Ligi prvaka, jasno je da na Mestalli nisu imali taj žar, motivaciju, je li to umor ili podcjenjivanje, teško je kazati. Na Calderonu očekujem i velike tenzije, Atletico Madrid se želi osvetiti za ispadanje iz Kupa, postoji malo tih repova, a i inače igraju agresivno. To je protiv Blaugrane jedini način da dobiju utakmicu.

Kolika će u raspletu španjolskog prvenstva biti uloga glavnih vedeta Cristiana Ronalda i Lionela Messija?

- Sigurno je da će na skor najviše utjecati upravo njih dvojica. Nisu jedini, oni sami neće moći pobijediti, ali su najvažniji za osvajanje trofeja - zaključio je Vučević.

Španjolska liga igra se i tijekom sljedećeg tjedna, ali lakše su utakmice, Barci dolazi Sporting Gijon, a Real Madrid dočekuje Las Palmas. Oba susreta su u srijedu. Što dodatno potencira važnost nedjeljnih ishoda.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
20. travanj 2024 10:36