AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
KAOS U LA LIGI

Španjolsku trese novi ‘skandal‘, Ancelotti izašao pred novinare: ‘Ovo mi se još nikad nije dogodilo‘

Talijanski trener otkrio je i što je to Bellingham rekao prije nego što je zaradio crveni karton
Piše: SNObjavljeno: 03. ožujak 2024. 07:26

Iako španjolskim medijima dominira riječ skandal, Carlo Ancelotti sinoć je nakon utakmice na Mestalli izbjegavao tu riječ. Podsjetimo, Real je u subotu navečer remizirao u gostima kod Valencije (2:2), a susret je obilježila sama završnica u kojoj je sudac svirao kraj sekundu-dvije prije nego što će Jude Bellingham zatresti mrežu. Pogodak koji bi označio potpuni preokret, jer ‘Kraljevi‘ su gubili 2:0, očekivano nije priznat, a igrači gostujućeg sastavi zbog takvog su raspleta okružili suca Jesusa Gila Manzana, a s obzirom na to da u raspravi nije nedostajalo grubih riječi i naguravanja, u gužvi je "pocrvenio" nesuđeni strijelac Bellingham.

- Bilo je to nešto bez presedana, ovo mi se još nikad nije dogodilo. Da je sudio kraj kad je vratar Valencije odbio loptu, onda bi bilo u redu, ali je pustio igru i mi smo onda došli u posjed. Smatram da je prekid utakmice u tom trenutku bio pogreška - rekao je Ancelotti.

Slavni trener dodao je da je svlačionicom nakon susreta vladala ljutnja, a osvrnuo se i na crveni karton za Bellinghama.

- On je rekao da je to bio ‘j***** pogodak‘, nije se tu radilo o uvredi - dodao je Talijan.

Valencia je vodila 2:0 nakon pogodaka Huga Dura (27.) i Romana Jaremčuka (30.). Vinicius Junior je prvi pogodak postigao u nadoknadi prvog poluvremena (45+5,), a isti igrač izjednačio je udarcem glavom u 76. minuti.

Luka Modrić je ušao u igru u 63. minuti.

image
JOSE JORDAN Afp

Real trenutno ima sedam bodova ispred Girone i devet ispred FC Barcelone. Girona u nedjelju gostuje kod Mallorce, a Barcelona mora na petoplasirani Athletic Bilbao.

Linker
28. ožujak 2024 03:59