NIGEL KEENE Dppi Via Afp
SUPROTNE PERSPEKTIVE

Sprema se ponuda života za Joška Gvardiola? Hrvat ili Englez? Nijemci tvrde jedno, Španjolci drugo

Novinar Football Españe smatra da Hrvat nije Realov prioritet, dok Bildovi autori nude drugačiji pogled
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 16. ožujak 2023. 17:08

Dan nakon što je The Athletic objavio da su Chelsea, Real Madrid, Liverpool i Manchester City glavni kandidati u "lovu" na potpis Joška Gvardiola, španjolski portal Football España objavio je kritički tekst koji tematizira potencijalni transfer 21-godišnjeg hrvatskog stopera u redove Kraljevskog kluba.

"Hrvatski reprezentativac smatra se jednim od najboljih mladih braniča na svijetu. Klupska transfer politika promijenila se posljednjih godina i okrenula prema igračima koji će imati dugoročnu budućnost na Santiago Bernabeuu poput, primjerice, Viniciusa Juniora, Rodryga i Aureliena Tchouaménija. Pérez namjerava slijediti ovaj model kada je riječ o potpisivanju novog središnjeg braniča", piše John Menzies u uvodnom dijelu svoje analize, ali potom navodi:

"S Militãom, Rüdigerom, Alabom i Nachom Fernandezom, središnji dio obrane jednostavno nije prioritet za Real ovog ljeta. Postoji prostor i za Rafu Marina da djeluje kao peti izbor".

image

Joško Gvardiol

GABOR KRIEG/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Novinar Football Españe daljnjem dijelu teksta inzistira na tome kako Gvardiol ne bi trebao biti primarni cilj madridskog kluba s obzirom na igrače kojima Carlo Ancelotti raspolaže u obrani, te naglasak stavlja na potrebe koje se, prema njegovom mišljenju, pojavljuju u Realovom veznom redu i napadu.

"Uz Tonija Kroosa, Luku Modrića i Karima Benzemu koji idu prema završnim fazama svojih karijera, postoji mnogo veća potreba za Bellinghamom i Haalandom u Real Madridu ovog ljeta", piše Menzies, pa zaključuje:

"Gvardiol jednostavno nije potreban u ovom trenutku, sredstva bi se trebala koristiti negdje drugdje".

Nekoliko sati kasnije, međutim, na Bildovom portalu osvanuo je tekst pod naslovom "Gvardiol ili Bellingham: Real će dobiti samo jednog", koji se bavi istom temom, ali iz značajno različite perspektive. Njemački novinari Robert Schreirer, Axel Hesse i Yannick Hüber u članku su istaknuli da Real mora odučiti je li mu važniji hrvatski branič ili engleski veznjak, te u nastavku teksta ponudili argumentaciju koja je u potpunoj suprotnosti s onim što je ranije objavljeno na Football Españi. Nijemci se, naime, nisu složili s Menziesovom analizom, te smatraju da je Gvardiol madridskom velikanu ipak potrebniji od Bellinghama.

image

Jude Bellingham

INA FASSBENDER Afp

"Težnja u Madridu ide prema Gvardiolu. Dok je vezni red uvelike popunjen veteranima Kroosom i Modrićem, te budućim nositeljima Tchouaménijem, Camavingom i Valverdeom, Real u središnjem dijelu obrane ima samo jednog igrača s kojim se kuju planovi za budućnost, a to je Militão, što nije slučaj s Rüdigerom i Alabom", zaključili su.

Linker
26. travanj 2024 17:50