Xavi želi vratiti Barcu na staze stare slave

 ANDER GILLENEA Afp
NEMIRNO U BARCELONI

Sprema se velika razmjena PSG-a i Barcelone!? Među otpisanima s Camp Noua i čovjek koji se zamjerio Xaviju

Vrlo je teško prognozirati kako će Barcelona izgledati u sljedećoj sezoni
Piše: SNObjavljeno: 14. prosinac 2021. 17:45

Nemirno je ove sezone u Barceloni. Klub s Camp Noua ovog je ljeta ostao bez Lionela Messija zbog loše financijske situacije, a na to su se nadovezale loše igre koje su rezultirale smjenom Ronalda Koemana s klupe katalonskog diva. Kao spasitelj se pojavio Xavi Hernandez koji pred sobom ima težak zadatak - momčad je ispala iz Lige prvaka već nakon natjecanja po skupinama, u La Ligi trenutno drži 8. mjesto, a financijska situacija ne dozvoljava dovođenje onih najvećih pojačanja koja bi odmah promijenila situaciju u Barceloni.

Ova situacija donekle i odgovara Xaviju jer je svima jasno da se pred ovu Barcu ne mogu postaviti najveći ciljevi. On je dobio i odriješene ruke što se tiče preslagivanja svlačionice, a izgleda da je 41-godišnji trener odlučio iz momčadi izbaciti jednog od sada već starosjedioca.

Katalonski El Nacional, naime, donosi kako je Xavi nezadovoljan onim što 28-godišnji stoper Samuel Umtiti pruža na treninzima. Iako je Umtiti ove godine odigrao samo jednu utakmicu, Xavi je i njemu, kao i ostalim igračima iz drugog plana, rekao kako nakon njegovog dolaska svi kreću s nule, ali Umtiti nije najbolje reagirao na te riječi. Francuz je bio u startnoj postavi na posljednjoj utakmici protiv Osasune, ali Xavi mu je zamjerio nezalaganje te je odlučio da ga više neće koristiti. Klub bi ga sada želio prodati, ali problem je činjenica što Umtiti ima bogat ugovor do ljeta 2023. i teško će biti pronaći klub koji bi ga toliko platio. Stoga su na Camp Nou i istaknuli prilično malu cijenu za njega - 7 milijuna eura, a navodno je za njegov transfer zainteresirana Benfica.

Osim Umtitija Barcelonu bi ove zime mogao napustiti Frenkie de Jong. Xavi je spreman ostati bez nizozemskog veznjaka na čijem transferu Katalonci žele zaraditi 90 milijuna eura kako bi doveli nova pojačanja. El Nacional donosi kako je za De Jonga zainteresiran PSG koji je trenutno ponudio samo 50 milijuna eura, ali i Juliana Draxlera kojeg bi Xavi rado vidio u svojem klubu. Ipak, predsjednik Barcelone Joan Laporta i dalje smatra kako je to mala cijena pa katalonski medij piše kako se očekuje nastavak pregovora o ovom transferu, odnosno zamijeni igrača.

Linker
27. travanj 2024 22:07