Araujo je igrao prvih 45 minuta, a provocirao je s klupe

 PAU BARRENA Afp
UZAVRELE STRASTI

Stoper Barcelone provocirao rivala i ‘slao‘ ga u u 2. ligu, Xavi se morao ispričati: ‘To se ne smije događati‘

Ronald Araujo je bio akter najveće kontroverze viđene u gradskom derbiju između Espanyola i Barcelone.
Piše: S.N.Objavljeno: 14. veljača 2022. 07:10

Burno je bilo u gradskom derbiju između Espanyola i Barcelone, odigranom sinoć u sklopu 24. kola La Lige. Pala su 4 gola, po dva sa svake strane, a pri kraju utakmice su se uzburkale strasti te smo vidjeli i tri isključenja.

Bilo je tu i vrijeđanja, odnosno nesportskog dobacivanja pa španjolski mediji pišu o provokaciji čiji je autor bio Ronald Araujo, stoper Barcelone koji je igrao prvih 45 minuta. a u poluvremenu ga je Xavi ostavi na klupi. Araujo je, nakon što su zbog međusobnog naguravanja isključeni Gerard Pique i Nico Melamed, s klupe dobacivao Melamedu te mu gestama pokazivao broj 2, aludirajući da bi Espanyol mogao ispasti u drugu ligu.

Nakon utakmice Urugvajac se ispričao za svoj postupak.

"Želio bih se ispričati svima u Espanyolu zbog toga što sam napravio. To se dogodilo zbog velikih tenzija. Smatram se osobom koja respektira sve rivale i nisam ponosan zbog ovoga što se dogodilo", napisao je Araujo.

Njegov slučaj morao je komentirati i Xavi Hernandez.

"Nisam vidio što se dogodilo, ali moramo poštivati protivnika, suca, protivničke navijače. Uvijek moramo biti puni poštovanja i zbog toga se i ja ispričavam. To se ne smije događati"; ispričao se Xavi.

Linker
02. svibanj 2024 22:18