Brozović je sjajno odigrao za Inter protiv Torina

 GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
VATRENI VIKEND

Stup Vatrenih najbolji Hrvat ovog vikenda, ali jedan se 22-godišnjak nameće sjajnim partijama

Marcelo Brozović je najbolje ocijenjeni hrvatski nogometaš ovog vikenda u 10 najjačih europskih liga.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 12. rujan 2022. 11:12

Dva su se hrvatska nogometaša na privremenom boravku u Italiji međusobno susrela u subotnjem susretu 6. kola Serie A i svojim dobrim igrama zaslužili prva dva mjesta u našem pregledu najboljih učinaka hrvatskih nogometaša u najjačim europskim ligama proteklog vikenda.

Marcelo Brozović je postigao pobjednički gol za Inter i nakon vratara Samira Handanovića po SofaScoreu dobio najveću ocjenu u svojoj momčadi - 7.7. S druge strane još je jednu odličnu utakmicu za Torino odigrao Nikola Vlašić koji se praktično svakog tjedna pojavljuje u našoj rubrici. O ocjenom 7,5 bio je uvjerljivo najbolji igrač svoje momčadi.

Odmah do ‘talijanskog dvojca‘ plasirao se Petar Musa koji je igrao u početnoj postavi Benfice u gostujućoj pobjedi nad Famalicaom (1:0). Uz njega je ocjenu 7,4 dobio i Dejan Lovren u nevjerojatnoj pobjedi Zenita nad Orenburgom (8:0). Među najboljih 5 Hrvata proteklog vikenda je i Ivor Pandur, 22-godišnji vratar Fortune koji je bio ponajbolji igrač svoje momčadi u gostujućem remiju (1:1) kod NEC Nijmegena. Pandur je u Fortunu došao kao na posudbu iz Verone i nakon 3 utakmice najbolje je ocijenji igrač svoje nove momčadi u nizozemskom prvenstvu.

image

Učinak Hrvata u top 10 liga Europe proteklog vikenda

SOFASCORE

U top 10 su se još plasirali Danijel Miškić (ocjena 7,2 u pobjedi 2:0 Urala nad Torpedom), Mateo Barać (ocjena 7,2 u gostujućem remiju 0:0 Krilje Sovjetov kod Himkija), Kristijan Jakić (ocjena 7,1 u domaćem porazu Eintrachta od Wolfsburga 0:1), Toma Bašić (ocjena 7,1 u pobjedu Lazija 1:0 protiv Verone), te Josip Brekalo (ocjena 7,0 u utakmici između Eintrachta i Wolfsburga).

Linker
20. travanj 2024 04:29