Franck Kessie (lijevo) po Transfermartku danas vrijedi 45 milijuna eura

 ALBERTO PIZZOLI Afp
POSAO JE ZAVRŠEN

Stvara se nova moćna Barcelona! Xavi doveo veliko pojačanje bez odštete, ali daje mu impresivnu plaću

Kessie je jedan od najboljih veznjaka u Serie A, prošle sezone je zabio čak 13 pogodaka
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 22. ožujak 2022. 14:51

Dok Barcelona uživa u laudama nakon demoliranja Real Madrida na Santiago Bernabeuu, dotle klupski činovnici užurbano rade na ojačavanju katalonskog diva za sljedeću sezonu. Dugo najavljivani transfer Francka Kessieja iz Milana gotova je stvar, objavili su talijanski novinari . Prvo je Gianluca di Marzio najavio kako će se sve zaključiti danas da bi nešto kasnije Fabrizio Romano iznio i detalje ugovora.

Tako je Kessie potpisao ugovor na četiri godine, do 2026., a godišnja plaća će mu biti 6,5 milijuna eura u što nisu uključeni bonusi.

Bjelokošćanin je proteklih dana prošao liječničke preglede u Luganu i dogovorio se za godišnju plaću od sedam milijuna eura tijekom četiri sezone. Kessie je jedan od najboljih veznjaka u Serie A, prošle sezone je zabio čak 13 pogodaka u 37 utakmica, dok je ove malo posustao (pet), ali Milan je vodeći u prvenstvu i smiješi mu se titula prvaka.

image

Franck Kessie na Camp Nou stiže 1. srpnja kao slobodan igrač

GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp

Iako Barcelona ima dosta veznih igrača, jedan kvalitetan poput Kessieja neće smetati, pogotovo što je Sergie Busquets sve stariji i sve teže pokriva osjetljivu poziciju šestice.

Sljedeći na popisu pojačanja su stoper Andreas Christensen i polivalentni lijevi bočni/stoper Cesar Azpilicueta iz Chelseaja, te Noussair Mazraoui iz Ajaxa.

Linker
19. travanj 2024 23:01