JOSE JORDAN Afp
U SVOM STILU

Sudac poslao ludog Simeonea na tribine, a onda ga još ‘zakucao‘ u nadoknadi: ‘Nemojte da počnem...‘

‘Ne želim komentirati penal. Moramo napredovati, a ne se izvlačiti na suca i njegov penal‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. listopad 2021. 08:09

Levante je postao nezgodan suparnik Atletico Madridu, koji u posljednje tri prvenstvene utakmice nije uspio svladati klub iz predgrađa Valencije. Ostali su Madriđani bez bodova i u četvrtak, na gostovanju su odigrali 2:2 iako su do završnih minuta vodili 2:1 pogocima Griezmanna i Cunhe.

Konačnih 2:2 postavio je Bardhi iz kontroverznog kaznenog udarca u 90. minuti, kojeg je sudac Fuertes dosudio nakon intervencije VAR-a i pregleda snimke. Naime, domaći je igrač iz velike blizine napucao suparničkog u ruku, što je izazvalo bijes kod trenera gostiju Diega Simeonea.

image
JOSE JORDAN Afp

- Ne želim komentirati penal. Moramo napredovati, a ne se izvlačiti na suca i njegov penal, ili drugi penal, za 200 udaraca koje je bez posljedica primio Joao Felix... Moramo raditi, popraviti se i pokušati izaći iz ovoga, jer negativne stvari donose druge negativne stvari – izjavio je Simeone.

Temperamentni Argentinac nije dočekao kraj utakmice na klupi, zbog prigovora je dobio drugi žuti karton u 80. minuti. Pokušali su ga novinari 'navući' na komentar tog drugog kaznenog udarca koji je bio na tragu onoga što se često govori u posljednje vrijeme, a to je da više nitko ne zna kad je penal, a kad nije...

image
JOSE JORDAN Afp

- Sve što sudac čini na terenu shvaća on sam. Vi ste tu da komentirate, postoje pravila. Ništa se neće promijeniti, bez obzira na to kako ja to shvaćam. Nemojte da počnem... Momčad mora rasti i ne možemo se ispričavati zbog penala, zbog udaraca na Felixu, ili zbog 70 žutih kartona koje smo dobili – kazao je Simeone na pressici.
Prije toga je u razgovoru za televiziju komentirao svoje isključenje.
- Vjerojatno sam učinio nešto za što je sudac pomislio da je pogrešno, kao i rezultat utakmice.
Penal?
- Ako je sudac dosudio penal, onda je to sigurno bio penal.
Prvi je pogodak za Atletico postigao 22-godišnji brazilski napadač Matheus Cunha.
- On radi dobro, trebamo ga. Ima puno energije, čestitam mu na pogotku – poručio je Cholo Simeone.

Linker
25. travanj 2024 23:49