THOMAS COEX Afp
SVAKA ČAST

Sve nagrade idu u Madrid: Vinicius Junior ispisao povijest, ovo nitko nikad prije nije napravio

Liga prvaka priznanje najboljem igraču sezone dodijeljuje posljednje tri godine, a dva puta su je osvajali igrači Reala
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. rujan 2024. 08:30

Vinicius Junior primio je pokal namijen najboljem igraču Lige prvaka za prošlu sezonu. Mlada zvijezda Reala time je postao i prvi nogometaš koji u svojim vitrinama ima i priznanje za najboljeg igrača Lige prvaka, ali i pokal namijenjen najboljem mladom igraču tog natjecanja kojeg je osvojio u sezoni 2021./22. kada je također s "kraljevskim klubom" osvojio elitno nogometno natjecanje.

Brazilac oko kojeg se povlači puno kontroverzi prošle sezone je u novi trijumf Reala u Ligi prvaka ugradio šest golova (od čega jedan u finalu protiv dortmundske Borussije) i pet asistencija.

Liga prvaka priznanje najboljem igraču sezone dodijeljuje posljednje tri godine, a dva puta su je osvajali igrači Reala. Prvo priznanje završilo je u rukama Karima Benzeme, potom je nagrada pripala veznjaku Manchester Cityja Rodriju te Viniciusu. Istovremeno, uručen je i pokal i najboljem mladom igraču Lige prvaka kojeg je premijerno prije dvije sezone osvojio Vinicius nakon sezone u kojoj je golom Liverpoolu presudio u finalu. Priznanje za prošlu sezonu završilo je u rukama Judea Bellinghama.

Linker
17. rujan 2024 15:06