SCREENSHOT
HIT VIDEO

Svijet se smije najneobičnijem ‘transferu‘ ovoga ljeta: ‘Ovo je vrhunac nogometne kulture!‘

Prije deset godina nastupali su u Ligi prvaka, a sada su ispali u treću ligu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 22. kolovoz 2023. 19:12

Prije točno deset godina Malaga je uživala u najboljim danima. Igrali su četvrtfinale Lige prvaka, a u momčadi su imali zvijezde poput Ruuda Van Nistelrooya, Santija Cazorlu, Isca i mnoge druge zbog kojih je publika uživala dolaziti na utakmice. Međutim, taj je period sada daleko iza njih i čeka ih nastup u trećem razredu španjolskog nogometa nakon ispadanja iz druge lige u prošloj sezoni. Protezalo se ranije ove godine kako je Qatar Sports Investment, vlasnik Paris Saint-Germaina, u pregovorima sa Sheikhom Abdullahom Al-Thanijem oko prodaje kluba, ali stvar je pala u vodu.

Unatoč svim nedaćama, navijači Malage nisu izgubili smisao za humor. Nezadovoljni oko transfer politike kluba tijekom ovog ljeta, okupili su se na aerodromu i presretali turiste koji su doputovali u Andaluziju da im iako oni budu novi igrači u klubu. I jednog su upecali!

Prolaznik koji se sasvim slučajno našao na ‘‘pravom mjestu u pravo vrijeme‘‘ dobio je šal oko vrata, a lažni zaštitar ga je vodio kroz gomilu dok je potpisivao autograme i držao majicu s brojem 69 nacrtanim na njoj.

Čini se kao da nije imao pojma što se događa, ali je fantastično odigrao ulogu ‘‘novog pojačanja.‘‘

Video je ubrzo postao hit, a navijači drugih klubova podržali su ideju u komentarima.

- Ovo je vrhunac nogometne kulture! - napisao je jedan.

- Najsmješnija stvar koju sam vidio ove godine - dodaje drugi.

- Navijači Malage su briljanti, zaslužuju bolje - napisao je treći.

Ironično, Malaga je ljetos dovela 10 pojačanja, među kojima je i bivši igrač Istre 1961. Einar Galilea, ali svi su došli kao slobodni igrači. Navijači, očito žele više. A mora im se priznati, nakon ovoga su i zaslužili...

Linker
03. svibanj 2024 20:39