Luka Modrić

 IRINA R HIPOLITO/Dppi Via Afp
OZLJEDA U NAJGORI ČAS

‘Težak udarac za Real, Modrić je nezamjenjiv‘; Marca otkrila što bi sada mogao napraviti Ancelotti

Hrvatski bi kapetan mogao propustiti finale Kupa kralja protiv Osasune, ali i prvi okršaj sa Cityjem
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 29. travanj 2023. 08:51

Carlo Ancelotti ostao je bez Luke Modrića u najgorem trenutku, kada se odlučuje o trofejima.

Hrvatski kapetan bi zbog ozljede bedra s terena mogao izbivati od dva do tri tjedna, što znači kako će propustiti ne samo dvije prvenstvene utakmice protiv Almerije i Real Sociedada (a što i neće biti toliki problem jer utrka za naslov je izgubljena htjeli to u Realu priznati ili ne) nego i finale Kupa kralja protiv Osasune te prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

"Težak udarac za Real jer kada je momčad pod pritiskom uvijek želiš imati iskustvo nogometaša na terenu koji se nikad ne opeče na lopti. Na tom teritoriju hrvatska desetka uživa kao nitko drugi. No, postići nemoguće, odnosno pronaći zamjenu za Modrića, moguće je kada je za rješavanje problema zadužen Carlo Ancelotti", piše madridska Marca.

- Zamjena za Modrića? Modrića je nemoguće zamijeniti. Nitko ga ne može nadoknaditi zbog iskustva u ovakvim utakmicama, ali neću se buniti, jer imamo veznjake najviše razine - rekao je Ancelotti.

Trener Reala dodao je kako razmišlja o nekoliko igrača koji bi mogli uskočiti u Modrićeve kopačke.

- Ceballos je taj koji je najbliži Modriću po svojim karakteristikama. Imamo jako dobre veznjake kao što su Camavinga, Valverde i Tchouameni - glasno je razmišljao Ancelotti.

Marca je razradila dvojbu trenera Reala. Slažu se s Ancelottijem kako je Ceballos prirodna zamjena za Modrića. "Njegovo čitanje igre i istančana tehnika ispunit će zahtjeve Reala u fazi izgradnje napada".

Tchouaméni je spektakularno započeo sezonu, no nakon povratka s SP-a uslijedio je pad u njegovoj igri i upravo to mu navode kao najveći minus u potrazi za igračem koji će popuniti rupu nastalu Modrićevom ozljedom.

Camavinga u toj konkurenciji ima najmanje iskustva, no u Marci vjeruju upravo u njega. "Jedan od najspremnijih nogometaša Reala. Ancelotti je svjestan kvalitete Francuza, zna kako Camavinga uvijek mora biti na terenu".

Linker
14. travanj 2024 16:52