JAVIER SORIANO Afp
ZVUČI NEVJEROJATNO

‘To je sramotno za nogomet, nemam riječi. Toliko je novca, a nema ga za ono što je najvažnije!?‘

Trener Barcelone smatra sramotnim da tehnologija koja se koristi u Premiershipu nije dostupna u La Ligi
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. travanj 2024. 08:40

Nije mogao El Clasico proći bez "repova", a ako je suditi prema reakcijama iz Barcelone nepriznati gol Yamala u 27. neće još neko vrijeme biti zaključena priča. Je li lopta prešla gol liniju ili ne prije nego što ju je vratar Reala Andrij Lunin vratio u polje nastavit će biti predmetom rasprava, a na koncu možda La Ligu natjerati da uvede gol tehnologiju.

Xavi Hernandez bio je bijesan.

- To je sramota - rekao je trener Barcelone žaleći se da tehnologija koja se koristi u Premiershipu nije dostupna u La Ligi.

- Ako želimo biti najbolja liga na svijetu, moramo napredovati u tom smislu, moramo uložiti tehnologiju - zaključio je.

Golman Barcelone Marc-Andre ter Stegen složio se sa svojim trenerom.

- To je sramotno za nogomet, nemam riječi. Toliko je novca u nogometu, a nema ga za ono što je najvažnije - rekao je njemački reprezentativac.

image

Carlo Ancelotti i Xavi

JAVIER SORIANO Afp

Trener Barcelone smatra kako je njegova momčad zaslužila pobjedu. Poraz, pak, znači kako su predali naslov prvaka Realu koji je odmakao na 11 bodova šest kola prije kraja sezone.

- Uz igru ​​koju smo odigrali normalna stvar bila da bismo pobijedili... Real je imao izvanrednu sezonu, izgubili su samo jednu utakmicu u prvenstvu, skoro su završili posao - priznao je Xavi.

S druge strane Carlo Ancelotti rekao je da je oduševljen svojom momčadi koja je u nekoliko dana pobijedila Manchester City i izborila polufinale Lige prvaka, a onda slavila i u El Clasicu.

- Jako sam ponosan, jer bile su to dvije vrlo zahtjevne utakmice. Sada se moramo pripremiti za završni dio sezone, ali jako smo dobro pozicionirani - poručio je Ancelotti.

Linker
22. travanj 2024 08:40