DAX IMAGES/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
JAVLJA MARCA

Toni Kroos konačno prelomio: Legendarni Modrićev kolega donio veliku odluku o nastavku karijere

Nijemac je na Santiago Bernabéu stigao kao svjetski prvak i osvojio je devetnaest naslova u Real Madridu
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 16. travanj 2023. 10:13

Toni Kroos stigao je u madridski Real u ljeto 2014. i moći će u bijelom dresu proslaviti desetljeće. Kako javlja španjolska Marca, produžit će ugovor do 30. lipnja 2024. Bila je to njegova i želja čelnika Madrida, a veznjak nije htio nikoga razočarati.

Klub mu je prije godinu dana ponudio produljenje ugovora do 2024. godine, ali je Kroos odbio taj prijedlog zbog dvojbe koju je imao, što je očito s obzirom na performanse koje Nijemac nudi nakon utakmice. Sumnje su razjašnjene, a veznjak je već poručio čelnicima Madriđana da još uvijek ima snage da nastavi uživati u onome što radi.

Ta odbijenica od prije godinu dana, ni u jednom trenutku nije iskorištena ni za što. Bilo je ili nastaviti kao igrač Real Madrida ili napustiti aktivan nogomet. Bila je to stvar senzacije i osjećaja, onog koji, čini se, ima tone prema Real Madridu.

image
THOMAS COEX Afp

Kroos je od prvog dana shvatio što Real predstavlja. Veznjak uživa u svom poslu predanog nogometaša, vrste koju treba zaštititi u tako denaturiranom nogometu. On to savršeno izvodi i to je nešto što prepoznaju sve razine entiteta i svijeta nogometa općenito.

Nijemac je "drugačiji" igrač, sposoban za nogomet koji sa svojim talentom i inteligencijom stavlja u službu momčadi, nešto što je radio u devet sezona koliko je nosio grb Real Madrida na prsima, točnije 405 puta u službenim utakmicama.

Kroos, koji je na Santiago Bernabéu stigao kao svjetski prvak nakon njemačkog trijumfa u Brazilu, osvojio je devetnaest naslova otkako je u Real Madridu.

Linker
19. svibanj 2024 06:13