OLI SCARFF Afp
LEGENDARNI NIJEMAC

Toni Kroos otvoreno progovorio o kraju karijere: ‘Ne želim da mi se to dogodi...‘

Modrićev suigrač ne želi gledati s klupe kako mu karijera umire, ali je svjestan Realovih apetita
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2023. 22:59

Toni Kroos u Kraljevskome klubu i dalje ima, dakako uz našeg Luku, status božanstva te je njegova priča u španjolskoj prijestolnici daleko od završene. Njemački veznjak potpisao je produljenje ugovora do 30. lipnja 2024. kako bi dočekao svoju desetu sezonu na Santiago Bernabeuu.

image
DAX IMAGES/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

S 33 godine zna da još uvijek može biti važan kotačić u stroju Carla Ancelottija i da je njegova prisutnost krucijalna u razvoju veznog reda budućnosti koji Real Madrid gradi već neko vrijeme. No, Toni je svjestan da ne želi nepotrebno produljivati ​​svoju nogometnu karijeru i želi se umiroviti "dok je još na stvarno visokoj razini" kako bi navijačima ostao u dobrome sjećanju.

"Postoje neki negativni primjeri, primjerice kada se neki igrači jednostavno ne mogu maknuti iz nogometa, a nisu više onakvi kakvima ih ljudi pamte. Ne želim da mi se to dogodi", izjavio je Kroos te poručio da se želi povući "na stvarno dobroj razini".

Dugogodišnji Modrićev suigrač ne želi gledati s klupe kako mu karijera umire. Svjestan velikih apetita madridskoga kluba, Kroos se želi povući u pravom trenutku... i po mogućnosti podići još koji pehar.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP/PROFIMEDIA

"Imam osjećaj da je ova sezona prošla jednako dobro kao i zadnjih devet u Madridu. Zašto ne bi i sljedeća prošla jednako dobro? I dalje uživam u nogometu i gladan sam naslova", zaključio je. Toni Kroos, koji se davno povukao iz njemačke reprezentacije, nastavlja uživati ​​na travnjaku, što je bitno za njegov kontinuitet u nogometnoj eliti. Njegov cilj je ići godinu za godinom, pažljivo sagledavajući svoj učinak na kraju svake sezone i biti iskren prema sebi.

image
PRESSINPHOTO SPORTS AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

U svojih devet sezona kao igrač Real Madrida odigrao je 417 utakmica (Nijemac koji je najviše puta nastupio za Blancose) i osvojio 20 naslova: 4 Lige prvaka, 5 Svjetskih klupskih prvenstava, 4 europska Superkupa, 3 La Lige, 1 Kup kralja i 3 španjolska Superkupa. I najvažnije od svega, još uvijek ima snage za nove trofeje.

Linker
21. svibanj 2024 11:41