PAU BARRENA Afp
PIŠU ENGLEZI

Tottenham spreman razbiti klupski rekord: Barcelona ostaje bez Messijevog nasljednika?

Njegov je otac u posljednje vrijeme komentirao kako bi najbolje bilo da napusti Camp Nou
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 15. travanj 2023. 08:14

Ansu Fati mogao bi biti jedno od imena za čiji će se potpis boriti klubovi u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku. Njegova stagnacija u Barceloni, posljednji komentari njegova oca koji nagovještavaju mogući odlazak i potreba da katalonski klub zaradi određeni novac savršeni su sastojci za razgovor o njegovom odlasku. Kako Daily Express piše, prvi u redu stoji Tottenham Hotspur koji bi mogao srušiti klupski rekord dovođenjem Fatija u London.

Kako stvari stoje, Barcelona i Ansu za sada neće razgovarati o njegovoj budućnosti sve do kraja sezone. Igrač je ugovorom vezan do 2027. godine, no ipak iz upravu su dali dopuštenje agentu, Jorgeu Mendesu, da ispita moguće ponude koje bi mogli dobiti za Ansua.

image
JOSE JORDAN Afp

Tottenham želi napraviti iskorak nakon odlaska Antonija Contea i glavni im je cilj pojačati napad. Ostaje za vidjeti što će biti s Harry Kaneom, zvjezdani napadač već je godinama na radaru mnogih klubova i pravo je čudo što ga Spursi iz godine u godinu uspijevaju zadržati. U slučaju njegova odlaska, Spursi će dovesti minimalno dva napadača dodaje Daily Express, pogotovo ako klupski proračun napuni izdašan novčani iznos koji bi netko uplatio za usluge engleskog napadača. Najskuplji potpis u njihovoj povijesti bio je Tanguy Ndombélé iz Lyona, koji je 2019. stigao za 62 milijuna eura.

Osim Tottenhama, Manchester United i Newcastle obavijestili su igračevo okruženje da su otvoreni za pregovore o transferu. Sljedećih nekoliko tjedana mogli bi biti odlučujući u određivanju budućnosti ovog 20-godišnjaka kojemu je odlaskom Lionela Messija pripala desetka. Možda je teret s kojim se trebao nositi bio pretežak za jednog od najtalentiranijih igrača kojemu se predviđala značajnija uloga u dresu Barcelone.

Linker
03. svibanj 2024 00:30