Ansu Fati

 PAU BARRENA Afp
SPUSTILI CIJENU

Trebao je biti Messijev nasljednik, a Barcelona ga sada želi prodati kako bi izašla iz velike krize

Barcelona je odlučila svoju mladu zvijezdu staviti na tržište, a zainteresiranih neće nedostajati
Piše: SNObjavljeno: 04. siječanj 2023. 12:34

Trebao je biti nasljendik Lionela Messija, a sada bi mogao otići s Camp Noua iako ima tek 20 godina. Naime, španjolski mediji donose kako bi Ansu Fati mogao biti ‘žrtva‘ financijskih zahtjeva koje je La Liga stavila pred Barcelonu te u siječnju otići u drugi klub.

Katalonski klub je u financijskim problemima iz kojih mogu izaći ako, kako su im čelnici lige naredili, smanje fond plaća za 200 milijuna eura. To znači da će morati prodavati pojedine igrače koje nisu namjeravali, a izgleda da je izbor pao na Fatija.

On je rođen u Gvineji-Bisao, ali je njegova obitelj preselila u Barcelonu gdje ja Ansu od malih nogu bio član katalonskog diva. Sa 16 godina je deibitirao za prvu momčad i svi su u njemu vidjeli novog Messija no zbog brojnih ozljeda njegov razvoj se usporio. No, i dalje je Fatiju tek 20 godina, a ima i 7 nastupa za reprezentaciju Španjolske pa bi ova prodaja bila neočekivana.

No, do nje bi vrlo lako moglo doći. Španjolski novinar Marcal Lorente, koji piše za Mundo Deportivo te surađuje s Radio Marca i drugim medijima, objavio je na svojem Twitteru kako je Barcelona spremna prodati Fatija. Iznos bi bio 70 milijuna eura što je manje od njegove klauzule koja iznosi 100 milijuna eura.

Postoji veliki broj klubova koji su zainteresirani za igrača koji je postigao 22 gola u 79 nastupa za prvu momčad Barcelone, a iako je on ove godine u statusu rezerve, a ne startera, Lorente piše kako Fatu ne bi otišao iz kluba. On je, navodno, spreman ostati i boriti se za veću minutažu. Problem je samo taj financijski fair-play...

Linker
03. svibanj 2024 07:06