JOSEP LAGO/AFP/PROFIMEDIA Josep Lago/Afp/Profimedia
ZAVRŠIO KARIJERU

Trebao je biti ‘novi Messi‘, puno je obećavao, a sada je s 32 godine objesio kopačke o klin

Svojevremeno je držao rekord kao najmlađi strijelac Barcelone u La Ligi
Piše: HinaObjavljeno: 23. ožujak 2023. 18:03

Bivši nogometaš Barcelone Bojan Krkić i službeno je završio profesionalnu karijeru u 32. godini.

"Sada imam 32 godine i nakon toliko toga što sam naučio i doživio, želim objaviti kraj svoje karijere profesionalnog nogometaša", rekao je Krkić na konferenciji za novinare, izvijestili su iz katalonske momčadi.

Španjolski nogometaš srpskih korijena za Barcelonu je debitirao u sezoni 2007/08, upisao je 163 nastupa i postigao 43 gola. Sa 17 godina i 51 danom bio je najmlađi strijelac Barcelone u Primeri, dok taj rekord nije srušio Ansa Fati. Krkić je i dalje najmlađi igrač u povijesti kluba koji je prvi put došao do 100. nastupa. Kad je tek počinjao svoju karijeru, tepali su mu kako će postati ‘‘novi Messi‘‘, ali Krkić taj potencijal nije osvratio.

Krkić je s katalonskom momčadi osvojio tri naslova prvaka Španjolske, dva naslova prvaka Europe te po jedan trofej u Kupu kralja i Svjetskom klupskom prvenstvu.

Prije debija za prvu momčad igrao je u omladinskom pogonu Barcelone za koju je postigao 423 gola, što ga čini najboljim igračem kluba u mlađim kategorijama. Nakon Barcelone, igrao je još za Romu, Milan, Ajax, Stoke, Mainz, Alaves, Montreal, dok mu je posljednji angažman bio u japanskom Visel Kobeu.

Linker
28. travanj 2024 14:54