Quique Setien
 JAVIER SORIANO / AFP / JAVIER SORIANO AFP
RAZGOVOR S TRENEROM BARCE

TRENER BARCELONE SE RASPRIČAO O TRANSFERIMA, ALI NITI RIJEČI O IVANU RAKITIĆU Setien iznenađen odlukama zbog korone: 'Neka pravila nemaju smisla...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2020. 11:45

Trener nogometaša Barcelone, Quique Setien dao je jedan zanimljiv i opširan intervju za katalonsku radio-postaju RAC1. U njemu je dotaknuto - baš sve. Od stanke, korone, slobodnog vremena za iskusnog stratega do toga što misli o nastavku prvenstva, kako će ono dalje izgledati... Naravno, spomenut je i Lionel Messi, ali ne i Ivan Rakitić. Možda smo očekivali neko novinarsko pitanje o našem reprezentativcu, ali... Nismo dobili ništa što se toga tiče.

- Da vam odmah na početku kažem, iako nije da ne volim davati izjave, želim da su one prenesene u dobroj vjeri. Sada smo ovdje, na radiju, u živom programu pa se to ni ne može izvaditi iz konteksta. Ne volim kad mi novinari to krivo interpretiraju, ali volim komunicirati s navijačima - rekao je Setien u uvodu.

Harry Trump/Getty Images
Harry Trump Getty Images

Prvo, korona...

- Iz početka shvatiš da je nužno biti kući, da se dogodilo nešto na što ne možeš utjecati kao pojedinac, osim na način da se izoliraš. Ali onda me počelo malo koštati. Mjesec dana je prošlo, proći će sasvim sigurno i još jedan... Čitam, provodim vrijeme s obitelji, igram šah - rekao je Setien.

Svakodnevno se čuje, ali i vidi s igračima. Čari moderne tehnologije koriste se i u Barci, trener je sa svojim pulenima u stalnom kontaktu.

- Očekivao sam na ljeto jedan video-poziv sa svima, s Kariba. Negdje pod palminim granama. Čak i u aplikaciji imate za namjestiti tu scenu, bila je šala s njima. Bilo me strah kada smo se prvi puta vidjeli da se netko nije udebljao, ali nije. Svi su u redu, svi svakodnevno rade i dostavljaju mi učinjeno. Kad se vratimo, to će nam svima dobro doći.

A kad će se vratiti, to nitko ne zna. Kaže trener španjolskog prvaka da je pročitao cijeli protokol La Lige...

- Neke stvari mi nemaju smisla. Prvo, piše da se sve utakmice moraju odigrati, ali što ćemo ako za to ne bude dovoljno vremena? Moramo slušati preporuke Vlade i zdravstvenih radnika prije svega. Moramo se vratiti na terene, mora se sve pokrenuti, nije to samo tako. Neka mi pravila nemaju smisla, trebalo bi to mijenjati...

Nije se govorilo o Rakitiću čak niti na pitanje izlaznih transfera.

- Teško je sada o njima govoriti dok je sve u stanju u kakvom jest. Znam da je klub do sada radio na transferima, ali za sve će u sljedećem razdoblju situacija biti jako teška. I to ne samo na ljeto, nego i na sljedeću zimu, za kada smo isto planirali neke promjene u rosteru.

Dotaknuo se i Messija, pa onda i Neymara.

- Mislim da s Messijem i ove sezone možemo osvojiti Ligu prvaka. Naravno, ako se bude igrala ta završnica. Teže mi je kao treneru osvojiti španjolsko prvenstvo nego Ligu prvaka, koju može uzeti bilo koji od četvrtfinalista. Neymar je jedan od onih igrača koje izuzetno cijenim, a takvih kao on je malo - rekao je Setien.

Linker
23. travanj 2024 22:22