Toni Kroos

 JAVIER SORIANO Afp
DOBIO SLOM ŽIVACA

Trenutak kada je zvijezda Reala ‘eksplodirala‘ na suca: ‘Bog sve vidi, vjerojatno ga je i zbog toga ozlijedio‘

Veznjak nije samo kritizirao Diaz de Mera već je i hvalio četvrtog suca koji je preuzeo vođenje utakmice
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 28. veljača 2024. 11:48

Nedjeljna utakmica španjolskog nogometnog prvenstva između Real Madrida i Seville donijela nam je neobičnu scenu. Inače vrlo smiren njemački veznjak Toni Kroos dobio je žuti karton zbog čega je žestoko protestirao kod suca Isidra Diaza de Mera. Sporna situacija dogodila se u 35. minuti susreta nakon Kroosova prekršaja nad Isaacom Romerom u neposrednoj blizini suca koji je bez prevelikog razmišljanja dao opomenu. Kroos je incident komentirao u podcastu "Einfach mal Luppen" te ustvrdio da je sudac oštetio Madriđane.

- Mislim da su u prvom poluvremenu sve situacije koje su bile na granici dosuđene protiv nas. Čak i one u kojima nije bilo baš ničega. Ono što me toliko razljutilo kod mog žutog kartona je to što je sudac bio metar od situacije. To je ludo. Odmaknem se od protivnika. Vidim da počinje driblati i vidim da se želi sudariti sa mnom. Čak sam se i odmaknuo da nema puno kontakta sa mnom, ali on zviždi faul. To je bio samo šlag na torti. Bog sve vidi i vjerojatno je ozlijedio sucu list. Na stadionu je bilo 80.000 gledatelja i svi su bili očajni zbog njegova suđenja – rekao je Kroos koji je bio toliko ljut da ga je smirivati morao i bivši suigrač Sergio Ramos koji ga je naposljetku i udaljio od suca.

Nijemac nije samo kritizirao Diaz de Mera već je i hvalio četvrtog suca koji je preuzeo vođenje utakmice nakon što se prvi sudac ozlijedio.

- Imali smo dvije ili tri stvarno dobre prilike neposredno prije nego što je sudac zaustavio utakmicu jer je bio ozlijeđen. Sudac je stvarno sve krivo napravio, čak se i ozlijedio u trenutku kada samo vrlo dobro igrali i nije bilo dobro prekinuti utakmicu. Zaista se mora reći da je četvrti sudac puno bolji sudac od Díaza de Mere. Napravio je dobar posao – zaključio je Kroos.

Linker
26. travanj 2024 15:33