JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
PROCURILO U MEDIJE

Turbulencije u Barceloni uoči El Clasica: Xavi se požalio na motivaciju najveće zvijezde

Ovakve vijesti osvanule su u medijima dan uoči El Clasica u polufinalu Kupa kralja
Piše: SNObjavljeno: 01. ožujak 2023. 10:53

Prema napisima dijela španjolskih medija Barcelonin trener Xavi Hernandez doveo je u pitanje motivaciju Roberta Lewandowskog uoči uzvratne utakmice playoffa Europske lige protiv Manchester Uniteda.

Nakon 2:2 na Camp Nou, Barcelona je izgubila na Old Traffordu sa 2:1 i ispala iz Europe. A tri dana nakon ispadanja Barcelona je izgubila od Almerije u La Ligi u utakmici u kojoj je ozljedu zadnje lože zadobio Robert Lewandowski, zbog čega će ujedno i propustiti polufinale Kupa kralja protiv Real Madrida.

Poljski napadač u debitantskoj je sezoni za Barcelonu po dolasku iz Bayerna upisao 25 golova u 31 nastupu i jedan je od najzaslužnijih što se Katalonci nalaze na vrhu poretka u španjolskom prvenstvu.

Međutim, španjolski novinar Joan Fontes tvrdi da je Xavi doveo u pitanje motivaciju poljskog napadača za igranje u Europskoj ligi.

image
OLI SCARFF Afp

Fontes navodi kako je Xavi u razgovoru sa Pepeom Reinom (bivši golman Barcelone, danas član Villarreala, op.a.) nakon utakmice Barcelone i Villarreala rekao da ne zna kako motivirati Poljaka za nastup u Europskoj ligi.

Reina je tada navodno upitao Xavija kolike su šanse Barcelone da ode do kraja u Europskoj ligi, na što je ovaj odgovorio: ‘Kako da motiviram Lewandowskog da osvoji tu titulu?‘

Ovakve vijesti osvanule su u medijima dan uoči okršaja Reala i Barcelone u Kupu kralja u kojoj će Xavi zasigurno očekivati reakciju nakon blijede igre protiv Almerije.

"Bila je to naša najgora utakmica sezone. Bijesan sam, nismo uopće bili u utakmici", grmio je Xavi nakon poraza od Almerije.

Linker
11. svibanj 2024 06:05