Epsilon/Getty Images
NIJE MU LAKO

U DOBA CRISTIANA RONALDA OVO SE JEDNOSTAVNO NIJE DOGAĐALO Trener Reala postavio neslavni rekord u Perezovoj eri i našao se na žestokom udaru kritika

REAL MADRID Trener Julen Lopetegui na meti kritika nakon serije loših igara i rezultata
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. listopad 2018. 22:23

Ta Rusija kao da nije suđena Julenu Lopeteguiju. Trebao je aktualni Realov trener voditi reprezentaciju Španjolske na SP, ali ga je predsjednik Saveza smijenio kad se doznalo da je potpisao ugovor s Kraljevskim klubom, prije prve utakmice na Mundijalu.

U utorak je Lopetegui s Realom gostovao u Moskvi, ali se opet nije dobro proveo, CSKA je zahvaljujući pogotku Nikole Vlašića upisao pobjedu i otvorio nove upitnike kad je u pitanju momčad koja je tri uzastopne sezone osvajala Ligu prvaka.

- Stvorili smo velik broj prilika, ali ih nismo mogli realizirati. Imali smo nesreću. Momčad je pokazala želju za pobjedom, ali je utakmica imala iznenađujući početak, CSKA je postigao lijep pogodak, a mi nakon toga nismo imali sreće pred suparničkim vratima - izjavio je Lopetegui.

Neslavni rekorder

Doista, čak tri puta pogađali su Realovi igrači okvir vrata, no lopta nije htjela u mrežu. Može se pričati o nesreći, manjku koncentracije, brojnim izostancima koji su u svakom slučaju utjecali na konačni rezultat, ali Real je klub u kojem su standardni uvijek postavljeni visoko.

OK, jedan kiks dogodi se svakome, pa i dva, no Real je sad već tri utakmice bez pobjede. Izgubio je u Sevilli, pa remizirao s Atleticom kod kuće, i onda opet posrnuo u Moskvi. A u Realovim standardima to nikako nije dobro. Još je porazniji podatak da je momčad već tri utakmice bez postignutog pogotka, a to se Realu nikad nije dogodilo dok je njegov član bio Cristiano Ronaldo. K tome je madridska momčad u pet ovosezonskih gostovanja ostvarila tek jednu pobjedu, a Lopetegui je postao neslavni rekorder ere predsjednika Florentina Pereza s tri poraza u prvih 10 utakmica.

Posljednji put je Real bio tri utakmice bez pogotka u sezoni 2006/07., kad ga je vodio Fabio Capello (Huelva, Deportivo, Betis). Statistika otkriva i da Madriđani nisu izgubili niti jedan susret u prva dva kola LP od spomenute sezone, kad ih je sa 2:0 svladao Lyon. Ogled u Moskvi bio im je prvi bez gola u Ligi prvaka nakon 29 utakmica, posljednji put remizirali su bez golova s Man. Cityjem prije dvije godine.

MADRID, SPAIN - FEBRUARY 24: Cristiano Ronaldo (R) of Real Madrid CF celebrates scoring their opening goal with teammate Gareth Bale (L) during the La Liga match between Real Madrid CF and Deportivo Alaves at Estadio Santiago Bernabeu on February 24, 2018 in Madrid, Spain. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

- Ova će momčad vrlo skoro opet postizati golove, vratit ćemo se na pobjedničke staze. U nogometu se ponekad dogode ovakve situacije, sad se moramo fokusirati na Alaves i naše obveze u prvenstvu. U Ligi prvaka igrali smo briljantno protiv Rome, i sad nismo loša momčad samo zato što nismo zabili. Sve je to dio igre - tješi se Lopetegui.

Međutim, novinari za njega baš i nemaju razumijevanja. Brojne su zamjerke na njegov račun u španjolskim medijima, a osobito je kritičan sportski dnevnik Marca. Osim sad već kronične neefikasnosti, Lopeteguiju se spočitava što u Moskvu uopće nije vodio Sergija Ramosa, već ga je ostavio kod kuće kako bi se odmorio iako je bio zdrav, a zamjera mu se i ostavljanje na klupi Luke Modrića i njegovo uvođenje tek u nastavku susreta. Uz ozljede Isca, Balea i Marcela, bilo je previše izostanaka a da se to ne bi osjetilo.

Dakako, mnogi autori ‘prizivaju’ i Ronalda, tvrde da bi on riješio takve utakmice kakva je bila u utorak u Moskvi. No, Perez ga je prodao Juventusu za dobar novac, a da nije doveo adekvatnu zamjenu. Nije baš sve ni trenerova odgovornost, ima nešto i u predsjedniku...

Linker
05. svibanj 2024 23:10