Antoine Griezmann
 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
PAO JE DOGOVOR

U ludoj završnici mercata Griezmann se vratio u Atletico! Trebala je to biti epska razmjena mrskih rivala

Dugo se i naporno radilo na transferu čitavog dana, dvije strane su se na koncu ipak dogovorile.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. kolovoz 2021. 21:25

Da se pitalo samo Barcelonu, bila bi to jedna od najvećih razmjena u europskom nogometu koju su dva kluba ikad učinila. Ali, razmjene nije bilo, već samo transfera u jednom smjeru. S Camp Noua, zdanja Barcelone, na Wandu Metropolitano, dom madridskog Atletica preselio je Antoine Griezmann. Bolje reći, Francuz se ondje vratio, jer ne treba zaorati duboko u prošlost i prisjetiti se razdoblja od 2014. do 2019. godine kada je u 257 nastupa ovaj sjajni napadač zabio 133 pogotka za klub.

Razmjena se trebala dogoditi s Barcelonom, ali Joao Felix ostaje u Atleticu. Nije htio Diego Simeone ni čuti za opciju da igrača za kojeg je svojedobno iskeširao i svilu iza ušiju mora prepustiti jednom od svojih najmrskijih rivala. Odgovor na pitanje zašto je Barca dala Griezmanna Atleticu vrlo je vjerojatno dobro znan svima onima koji iole ozbiljnije prate vijesti oko katalonske prijestolnice.

Barca je u ogromnoj financijskoj gabuli iz koje je može izvući jedino prodaja igrača. Otišao je tako posljednjeg dana prijelaznog roka Ilaix Moriba, jedan od najvećih njenih talenata u RB Leipzig, sve ne bi li uspjeli registrirati Sergija Aguera koji je čekao da se očisti svojevrsni salary cap pa da ga s Nou Campa mogu prijaviti za igranje.

Financijski detalji posla dugo su se uglavljivali, na kraju su se dva kluba dogovorila za posudbu do kraja ove sezone, uz obvezu otkupa ugovora sljedećeg ljeta, prvi je to objavio francuski list L'Equipe. Iako smo mislili da se brojke još sasvim sigurno neko vrijeme neće puštati u eter, to nije bilo tako. Talijanski transfer ekspert Fabrizio Romano dostavio je i te podatke. Atletico će Barci za prvu godinu, onu posudbe, platiti 10 milijuna eura, a sljedeće sezone otkupit će ugovor za 40 milijuna.

Linker
25. travanj 2024 00:02