LLUIS GENE Afp
PREKO TRNJA DO ZVIJEZDA

Ugasio je društvene mreže zbog uvreda, a sada je postao heroj: Ovo Realu nitko nije napravio već 70 godina

Robert Lewandowski posljednji je igrač koji se može pohvaliti da je Kraljevima zabio četiri gola
Piše: SNObjavljeno: 26. travanj 2023. 06:02

Prije samo 15 dana Taty Castellanos je bio na dnu. Nakon promašene stopostotne šanse u katalonskom okršaju protiv Barcelone, kada je išao sam na Ter Stegena i poslao loptu pored gola, navijači Girone su ga toliko vrijeđali da je bio prisiljen ugasiti profile na društvenim mrežama.

U utorak je ovaj 24-godišnji argentinski napadač dotaknuo zvijezde. U najvećoj utakmici karijere zabio je četiri gola europskom prvaku Real Madridu i vodio Gironu do pobjede 4:2. Pomalo nevjerojatno, u 72 minute na terenu samo je 15 puta dotaknuo loptu, ali to mu je bilo i više nego dovoljno za poker golova.

PRVI POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

DRUGI POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

TREĆI POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

ČETVRTI POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

Posljednji koji je u jednoj utakmici protiv Kraljevskog kluba četiri puta poslao loptu u mrežu bio je Robert Lewandowski koji je prije deset godina bio prvo ime Borussije Dortmund u pobjedi 4:1 u polufinalu Lige prvaka.

image
LLUIS GENE Afp

A kad je riječ samo o španjolskoj La Ligi, ovo što je napravio Castellanos nikome nije uspjelo više od 70 godina. Naime, još od prosinca 1947. kada je Esteban Echavarria u dresu Ovieda postigao pet golova protiv Reala, nitko Madriđanima u jednoj utakmici nije zabio više od tri.

Nogometaš iz Mendoze je, inače, karijeru započeo u Universidad de Chileu, nakon kojeg ga je put odveo u urugvajski Torque, pa u New York City s kojim je 2021. osvojio naslov u američkom MLS-u. U toj je sezoni postigao 23 pogotka, sezonu kasnije 17, i to mu je otvorilo put do Girone u koju je stigao prošlo ljeto. Do utakmice protiv Reala imao je na kontu sedam golova u La Ligi, a onda mu se protiv Kraljeva sve otvorilo.

Linker
16. svibanj 2024 05:22