JOSE JORDAN
DERBI PRIMERE

Unai Emery zaustavio Real, Courtois skrivio penal, Luka Modrić nastavio u ludom jesenskom ritmu

Villarreal je zadržao madridskog Reala na 1:1, Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 21. studeni 2020. 18:39

U prvom derbiju 10. kola prvenstva Španjolske Unai Emery je sa svojim Villarrealom ugostio Real Madrid. Triput je do subote Emery vodio momčad protiv Zidanea i sva tri puta je, sa Sevillom i PSG-om, izgubio. No, Villarreal je uoči dolaska Reala bio u seriji od devet utakmica bez poraza u svim natjecanjima (sedam pobjeda i dva remija) i spreman je krenuo po prvu domaću pobjedu protiv Reala nakon pet godina posta.

Žuta podmornica je lovila tri boda s kojima bi preuzela vrh od Real Sociedada (sutra gostuju kod Cadiza), a Madriđani trijumf s kojim bi bodovno preskočili svog domaćina. Pobjedi se nisu veselili ni jedni ni drugi...

Real je došao bez ozlijeđenog Sergija Ramosa, ali i Karima Benzeme, Casemira, Federica Valverdea, Luke Jovića... tako da je nakon 566 dana utakmicu u dresu Reala ponovno počeo Mariano Diaz, koji je u neobičnom napadu surađivao s krilima Lucasom Vazquezom i Edenom Hazardom, dok je na povučenoj špici u 4-2-3-1 formaciji bio Martin Ödegaard. I već u 2. minuti upravo je Mariano bio strijelac.

Pomoćni sudac dignuo je zastavicu, ali ju je odmah potom spustio, jer dodavanje Danija Carvajala nije prošlo prema suigraču koji je bio u zaleđu. Carvajal je dobio novu priliku, centrirao je, a Mariano se pravovremeno ubacio i lijepo pogodio glavom. Posljednji pogodak za Real postigao je 1. ožujka protiv Barcelone. Bio je to i jedini udarac u okvir vrata u ne baš spektakularnom prvom dijelu na stadionu de la Ceramica.

Nije se puno toga promijenilo ni u nastavku, ali niski tempo koji je nametnuo Real za njega je bio koban. Villarreal je bio puno opasniji i u 76. minuti s bijele točke izjednačio je Gerard Moreno nakon neopreznog starta Thibauta Courtoisa na Samuelu Chukwuezeu. Inače, u 4:1 porazu u prošlom kolu od Valencije Madriđani su tri gola primili s bijele točke. U drugoj minuti nadoknade dobru šansu imao je domaći Japanac Takefusa Kubo, no nije se snašao. Završilo je s tih 1:1 i s tek po jednim udarcem u okvir obje momčadi.

Luka Modrić nastavio je u ludom jesenskom ritmu. Kapetan Hrvatske krenuo je u udarnih 11 Reala (sedmi put u devetoj ligaškoj utakmici ove sezone) i, odradivši svih 90 minuta, upisao 12. klupski nastup od 20. rujna kad je Kraljevski klub počeo novu sezonu. Uz vratara Courtoisa, Modrić je jedini igrač Reala sa 12 nastupa u 12 ovosezonskih dvoboja.

Pridodamo li mu i utakmice reprezentacije, Modrić je u samo dva mjeseca odradio već 18 dvoboja, propustivši samo dva rujanska nastupa Vatrenih. Budući da mu je trener Zinedine Zidane opet u La Ligi udijelio majicu prvotimca, moguće je da će Modrić u srijedu kod Intera u Ligi prvaka krenuti s klupe. No, daleko je srijeda...

Linker
27. travanj 2024 01:51