URBANANDSPORT/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Urbanandsport/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
RAUOČARANJE NA STARTU

Upozorenje za Roberta Lewandowskog: ‘Ovo ti nije Bundesliga!‘ Barcelona i Poljak blijedi, a Bayern bez njega gazi

Razočaravajući start u sezonu imala je Barcelona na čelu s novim pojačanjem Robertom Lewandowskim
Piše: SNObjavljeno: 15. kolovoz 2022. 12:51

Blijedi remi (0:0) protiv Rayo Vallecana razočarao je navijače koji su očekivali puno više, posebice od pojačanja dovedenog iz Bayerna.

"Poljak je mogao puno više naučiti u ovoj utakmici. Prva lekcija, tijek i intenzitet utakmice je puno drugačiji kada stvari postanu ozbiljne, nego u prijateljskim utakmicama. U jednom dijelu utakmice, posebice u prvom poluvremenu, često je bio izoliran i morao se vraćati i na svoju polovicu", piše Marca.

Madridski dnevnik osvrnuo se i na trenutak u kojem je Lewandowski pozvao publiku da jače bodri momčad.

"Druga lekcija koju je Lewandowski mogao naučiti je da navijači ovdje zapravo ne navijaju za svoju momčad. Da, motivirani su u velikim utakmicama, ali ne i protiv Raya. Ovo nije Bundesliga, pa je zato Lewandowski morao tražiti navijače da navijaju, dodaje se u tekstu.

‘Upozorenje za Lewandowskog: Ovo ti nije Bundesliga‘, naslov je teksta na njemačkom Sport Bildu koji je popratio službeni debi Poljaka u dresu Katalonaca.

Mundo Deportivo pak piše da je Lewandowskom falila poveznica s ostatkom momčadi, iako je njegov trud bio itekako vidljiv.

"Radio je puno na otvaranju prostora, ali nije imao nekoga da mu se priključi kada je trebalo."

Katalonski Sport je pak ocijenio: "Barcelona se mučila pronaći prostora i stvoriti prilike u prvom poluvremenu u kojem je Lewandowski bio skoro neprimijećen."

A u isto vrijeme njegov bivši klub Bayern gazi bez njega. U prvenstvu su slavili u dvije dosadašnje utakmice uz gol-razliku 8-1, dok su u Njemačkom superkupu pobijedili RB Leipzig s 5:3. Dakle, nakon odlaska Lewandowskog u tri službene ovosezonske utakmice zabili su već 13 golova...

Linker
19. travanj 2024 15:22