PAU BARRENA Afp
KAKAV UDARAC!

FOTO: Usred Madrida osvanula provokacija! Barca porukom preko cijele zgrade ‘bocnula‘ Real i njegovu ikonu

Je li to poveznica na jednu izjavu koju legendarni nogometaš nikad nije potvrdio?
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. prosinac 2022. 14:17

Iako između navijača Real Madrida i Barcelone vlada velika netrpeljivost, ponekad i mržnja, navijački sukobi su u posljednje vrijeme rijetkost.

Španjolska je i prilično uređena zemlja, pa stoga nije čudno što Barcelona danas otvara svoj prvi službeni dućan u glavnom gradu. Tim više što Realov službeni fan shop od ranije posluje u Barceloni.

Čelnici katalonskog velikana nisu propustili priliku za provokaciju upućenu na račun svog najvećeg rivala, a učinili su to na svoj omiljeni način, postavljanjem velike zastave u Calle Arenal, gdje se nalazi i fan-shop.

Zastava je ogromnih dimenzija, u Barcinim bojama crvenoj i plavoj, a na njoj je velikim slovima žute boje napisano ‘‘Raul es culer‘‘.

U španjolskim medijima ističe se kako je riječ o provokaciji upućenoj na račun Realove legende Raula Gonzaleza, s obzirom na to da se navijači Barcelone u žargonu nazivaju ‘culesima‘.

Zapitat ćete se vjerojatno otkud sad Raul u toj priči? Football España piše kako bi to mogla biti poveznica na komentare o Raulu, koji je navodno jednom rekao da je navijač Barcelone, unatoč povezanosti s Madriđanima. Sam Raul nikad nije potvrdio tu navodnu izjavu, no ljudima iz Barceloninog marketinga to nije previše smetalo...

Također, unutar otvorenog fan-shopa Barcelone u Madridu mogu se vidjeti nešto manji posteri na kojima piše "Iker es culer" i "Guti es Culer", kao poveznica s još dvije Realove legende, Ikerom Casillasom i Gutijem Hernandezom.

Linker
26. travanj 2024 20:36