OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Oscar J Barroso/Shutterstock Editorial/Profimedia
LA LIGA

Valencia u petom kolu upisala već treći poraz, prva ligaška pobjeda Seville u sezoni, Atletico nadigrao Celtu

Rayo je preskočio Valenciju na ljestvici te je trenutačno deseti, dok je Valencia na 12. mjestu.
Piše: HinaObjavljeno: 10. rujan 2022. 16:33

U prvom subotnjem susretu 5. kola španjolske La Lige nogometaši Rayo Vallecana na domaćem su terenu svladali Valenciju 2-1.

Zasluženo je Rayo Vallecano ostvario drugu pobjedu ove sezone protiv gostiju koji su bili blijedi te su razočarali nakon lijepe posljednje predstave kada su doma s 5-1 pobijedili Getafe.

Rayo Vallecano je poveo već u petoj minuti golom Isija Palazona, a čudo kako je Valencia do kraja poluvremena izdržala samo s tim minusom od jednog gola jer je domaćin promašio brojne prilike. U svemu se istaknuo vratar Valencije, Gruzijac Mamardašvili. No, kada nisu uspjeli domaći igrač drugi pogodak za Rayo je dao igrač Valencije Nico Gonzalez. U 52. minuti, nakon kornera, spomenutog igrača je lopta pogodila i odbila se u mrežu za 2-0. U 93. minuti Valencia je uspjela tek zabiti počasni pogodak, učinio je to Diakhaby.

Prvu pobjedu u novoj sezoni ostvarili su nogometaši Seville koji su u gostima, u ogledu 5. kola La Lige, svladali Espanyol 3-2.

Do pred sam kraj prvog dijela Sevilla je imala velikih 3-0 nakon što je prvi pogodak, već u prvoj minuti, postigao Lamela, a potom još dva Jose Angel Carmona. No, u nadoknadi prvog dijela Joselu je pogodio s bijele točke za 1-3, dok je Braithwaite u 64. smanjio na 2-3.

Do kraja se rezultat ipak nije mijenjao te su Andalužani napokon proslavili osvajanje tri boda u domaćem prvenstvu. Bodovno su se nakon ovakvog ishoda, po četiri boda, izjednačili subotnji suparnici, a hrvatski nogometaš Ivan Rakitić za Sevillu je igrao od 73. minute.

Od 84. minute Sevilla je na terenu bila s igračem manje nakon drugog žutog kartona Lamele, a unatoč velikom pritisku Espanyola gosti su sačuvali vodstvo.

U posljednjem subotnjem susretu 5. kola La Lige nogometaši Atletica su na domaćem terenu u Madridu s uvjerljivih 4-1 nadigrali Celtu iz Viga.

U prvom poluvremenu gol za Atletico je postigao Correa, dok su u nastavku dobru igru domaće momčadi okrunili pogocima De Paul, Carrasco i Unai Nunez. Jedini je strijelac na drugoj strani bio Gabri Veiga. Domaća vrata u ovom je susretu čuvao hrvatski golman Ivo Grbić.

Atletico je ostvario treću pobjedu u sezoni te je došao na četvrto mjesto ljestvice. Celta je izgubila drugi put, a skliznula je na 11. mjesto.

Linker
25. travanj 2024 11:27